Tomasz Czernecki

Autor publikacji


Kontakt

Za pośrednictwem redakcji

Statystyka

Liczba publikacji
104
Odsłon publikacji
463 608



Publikacje autora


Kategoria:
Wpływ produktów utleniania cholesterolu na organizm człowieka Wpływ produktów utleniania cholesterolu na organizm człowieka
Kategoria: Publikacja przeglądowa
Witamina C - budowa, właściwości, mechanizm degradacji Witamina C - budowa, właściwości, mechanizm degradacji
Kategoria: Publikacja przeglądowa
Przeciwutleniacze w piwie Przeciwutleniacze w piwie
Kategoria: Publikacja przeglądowa
Otyłość i nadwaga - epidemiologia, etiologia i konsekwencje zdrowotne Otyłość i nadwaga - epidemiologia, etiologia i konsekwencje zdrowotne
Kategoria: Publikacja przeglądowa
Nutrigenomika, nowy sposób na indywidualną dietę Nutrigenomika, nowy sposób na indywidualną dietę
Kategoria: Publikacja przeglądowa
Mechanizm powstawania związków karbonylowych w piwie Mechanizm powstawania związków karbonylowych w piwie
Kategoria: Publikacja przeglądowa
Metody przeciwdziałania utlenianiu składników piwa Metody przeciwdziałania utlenianiu składników piwa
Kategoria: Krótkie doniesienie
Mechanizm powstawania IgE-zależnej alergii pokarmowej Mechanizm powstawania IgE-zależnej alergii pokarmowej
Kategoria: Krótkie doniesienie
Wpływ reaktywnych form tlenu na jakość piwa Wpływ reaktywnych form tlenu na jakość piwa
Kategoria: Krótkie doniesienie
Zastosowanie kwasu L-askorbinowego w technologii piwa Zastosowanie kwasu L-askorbinowego w technologii piwa
Kategoria: Krótkie doniesienie
Od pomidorów lepszy jest sok pomidorowy i Gac Od pomidorów lepszy jest sok pomidorowy i Gac
Kategoria: Krótkie doniesienie
Alergeny reagujące krzyżowo Alergeny reagujące krzyżowo
Kategoria: Krótkie doniesienie
beECO & Natura Food 2012 beECO & Natura Food 2012
Kategoria: Relacje z targów
IV edycja Targów Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego BAKEPOL - Fotoreportaż IV edycja Targów Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego BAKEPOL - Fotoreportaż
Kategoria: Relacje z targów
Ruszyły targi WorldFood Warsaw 2016 Ruszyły targi WorldFood Warsaw 2016
Kategoria: Relacje z targów
Współczesne trendy w technologii żywności - Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej Współczesne trendy w technologii żywności - Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Targi Polagra Food, Poznań, 8-11 października 2012 Targi Polagra Food, Poznań, 8-11 października 2012
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
II edycja ogólnopolskiego konkursu żywieniowego Nestlé II edycja ogólnopolskiego konkursu żywieniowego Nestlé
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Decyzja zapadła! W tym roku stolicą przemysłu piekarniczego i cukierniczego będzie Lublin Decyzja zapadła! W tym roku stolicą przemysłu piekarniczego i cukierniczego będzie Lublin
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Sesja Health Sciences & Epidemiology, 9th Warsaw International Medical Congress Sesja Health Sciences & Epidemiology, 9th Warsaw International Medical Congress
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
III Warsztaty III Warsztaty "Mikrobiologia w Ochronie Zdrowia i Środowiska", MIKROBIOT 2013
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
V Targi Naturalnej Żywności NATURA FOOD 2012 V Targi Naturalnej Żywności NATURA FOOD 2012
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
FOOD-to-GO, IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
9. Organic Marketing Forum: Europejska fachowa wystawa produktów organicznych oraz networkingowa konferencja 9. Organic Marketing Forum: Europejska fachowa wystawa produktów organicznych oraz networkingowa konferencja
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Konferencji DietetykaForum 2014 Konferencji DietetykaForum 2014
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Szkoła managerów Hilton Foods - IV edycja Szkoła managerów Hilton Foods - IV edycja
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Niezwykłe wydarzenia obejmujemy patronatem medialnym Niezwykłe wydarzenia obejmujemy patronatem medialnym
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Już dziś zaplanuj udział w WorldFood Warsaw 2016 Już dziś zaplanuj udział w WorldFood Warsaw 2016
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Nowa inicjatywa! I Krajowa Konferencja Naukowa Doktorantów Nowa inicjatywa! I Krajowa Konferencja Naukowa Doktorantów
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Mlekomat w Lublinie :) Mlekomat w Lublinie :)
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
PRAKTYKI STUDENCKIE -  Nestlé PRAKTYKI STUDENCKIE - Nestlé
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Praca - specjalista ds. sprzedaży - Poznań Praca - specjalista ds. sprzedaży - Poznań
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
World Food Warsaw 2014: Tak tworzy się międzynarodowa platforma kontaktów biznesowych w stolicy World Food Warsaw 2014: Tak tworzy się międzynarodowa platforma kontaktów biznesowych w stolicy
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Nutriada 2015 - Turniej Wiedzy Dietetycznej Nutriada 2015 - Turniej Wiedzy Dietetycznej
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Targi Producentów Marek Własnych Targi Producentów Marek Własnych
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Zdrowa Opolszczyzna - I Opolska Konferencja Naukowo-Szkoleniowa Zdrowa Opolszczyzna - I Opolska Konferencja Naukowo-Szkoleniowa
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Apetyt na ekologię i tradycję Apetyt na ekologię i tradycję
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
FIT Majówka w Krakowie! FIT Majówka w Krakowie!
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Letnia Szkoła Nutrigenomiki Letnia Szkoła Nutrigenomiki
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Rosjanie wycofują się z produkcji czekoladowych lodów o nazwie: Obamka Rosjanie wycofują się z produkcji czekoladowych lodów o nazwie: Obamka
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Wybieramy Królową Mleka 2017 Wybieramy Królową Mleka 2017
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Dobry produkt trzeba wypromować - WorldFood Warsaw 2017 Dobry produkt trzeba wypromować - WorldFood Warsaw 2017
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Konferencja „Żywienie Zdrowie i Choroby Konferencja „Żywienie Zdrowie i Choroby"
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
II Narodowy Kongres Żywieniowy będzie poświęcony nowotworom II Narodowy Kongres Żywieniowy będzie poświęcony nowotworom
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
PLAN SESJI - II Narodowy Kongres Żywieniowy PLAN SESJI - II Narodowy Kongres Żywieniowy
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
NUTRIADA 2017 - Rusza nowa edycja Turnieju Wiedzy Dietetycznej NUTRIADA 2017 - Rusza nowa edycja Turnieju Wiedzy Dietetycznej
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej - IŻŻ Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej - IŻŻ
Kategoria: Zapowiedzi wydarzeń
Rozmrożone lody w supermarkecie Stokrotka Rozmrożone lody w supermarkecie Stokrotka
Kategoria: Ocena żywności
Czekoladki „bez cukru”, ale z cukrem Czekoladki „bez cukru”, ale z cukrem
Kategoria: Ocena żywności
Oświadczenie dystrybutora produktu opisanego w artykule pt. Czekoladki „bez cukru”, ale z cukrem Oświadczenie dystrybutora produktu opisanego w artykule pt. Czekoladki „bez cukru”, ale z cukrem
Kategoria: Ocena żywności
Sprawna interwencja WIIH w Warszawie - koniec z wprowadzaniem klientów w błąd Sprawna interwencja WIIH w Warszawie - koniec z wprowadzaniem klientów w błąd
Kategoria: Ocena żywności
Jak przygotowć 30% roztwór wodorotlenku sodu, a następnie rozcieńczyć go do 15%? - Niezbędnik Jak przygotowć 30% roztwór wodorotlenku sodu, a następnie rozcieńczyć go do 15%? - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Przygotowanie roztworu o określonym stężeniu molowym - Niezbędnik Przygotowanie roztworu o określonym stężeniu molowym - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Przygotowanie 30% r-ru z krystalicznego NaOH - Niezbędnik Przygotowanie 30% r-ru z krystalicznego NaOH - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Stężenie i gęstość wybranych roztworów handlowych - Niezbędnik Stężenie i gęstość wybranych roztworów handlowych - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Od 1 marca 2011 mniejsze ryzyko raka i otyłości u dzieci Od 1 marca 2011 mniejsze ryzyko raka i otyłości u dzieci
Kategoria: Naukowo przy kawie
Budowa areometru i metodyka pomiarów areometrycznych Budowa areometru i metodyka pomiarów areometrycznych
Kategoria: Naukowo przy kawie
Przygotowanie buforu octanowego (0,1 M) o zakresie pH 3,6 - 5,6 - Niezbędnik Przygotowanie buforu octanowego (0,1 M) o zakresie pH 3,6 - 5,6 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Bufor TRIS-TRIS HCl o sile jonowej 0,05; 0,1 i 0,2 i pH 7,0 - 9,2 - Niezbędnik Bufor TRIS-TRIS HCl o sile jonowej 0,05; 0,1 i 0,2 i pH 7,0 - 9,2 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Obliczenie wyniku analizy z uwzględnieniem rozcieńczeń próbki - Niezbędnik Obliczenie wyniku analizy z uwzględnieniem rozcieńczeń próbki - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Bufor TRIS (0,05 M) pH 7,2 - 9,0 - Niezbędnik Bufor TRIS (0,05 M) pH 7,2 - 9,0 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Buforu węglanowy (0,05 M) o zakresie pH 9,2-10,7 - Niezbędnik Buforu węglanowy (0,05 M) o zakresie pH 9,2-10,7 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Uniwersalny bufor Brittona i Robinsona o zakresie pH 1,8-12 - Niezbędnik Uniwersalny bufor Brittona i Robinsona o zakresie pH 1,8-12 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Czy można cofnąć zegar biologiczny? Tak? Czy można cofnąć zegar biologiczny? Tak?
Kategoria: Naukowo przy kawie
Co w piwie pływa... Co w piwie pływa...
Kategoria: Naukowo przy kawie
Obliczanie kwasowości potencjalnej - Niezbędnik Obliczanie kwasowości potencjalnej - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Tyjesz? Może za mało śpisz. Tyjesz? Może za mało śpisz.
Kategoria: Naukowo przy kawie
Ludzkie mleko od... krowy! Ludzkie mleko od... krowy!
Kategoria: Naukowo przy kawie
Czy Coca-cola i Pepsi zawiera rakotwórczy składnik? Czy Coca-cola i Pepsi zawiera rakotwórczy składnik?
Kategoria: Naukowo przy kawie
Bufor weronalowy (0,05 M) o zakresie pH 6,8 - 9,2 - Niezbędnik Bufor weronalowy (0,05 M) o zakresie pH 6,8 - 9,2 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Czy tłuszczyk może być atrakcyjny? Czy tłuszczyk może być atrakcyjny?
Kategoria: Naukowo przy kawie
 Słodki, słony, kwaśny, gorzki - może jest ich więcej? Słodki, słony, kwaśny, gorzki - może jest ich więcej?
Kategoria: Naukowo przy kawie
Granaty - właściwości przeciwmiażdżycowe Granaty - właściwości przeciwmiażdżycowe
Kategoria: Naukowo przy kawie
Krótko o właściwościach alergenów pokarmowych Krótko o właściwościach alergenów pokarmowych
Kategoria: Naukowo przy kawie
Węglowodany nieprzyswajalne - Błonnik pokarmowy Węglowodany nieprzyswajalne - Błonnik pokarmowy
Kategoria: Naukowo przy kawie
Premiera - Nowa piramida żywieniowa IŻŻ Premiera - Nowa piramida żywieniowa IŻŻ
Kategoria: Naukowo przy kawie
Prof. dr hab. Krzysztof Krygier - wpływu tłuszczów roślinnych i margaryn na zdrowie człowieka Prof. dr hab. Krzysztof Krygier - wpływu tłuszczów roślinnych i margaryn na zdrowie człowieka
Kategoria: Naukowo przy kawie
Jak przygotować roztwór o określonym stężeniu procentowym - Niezbędnik Jak przygotować roztwór o określonym stężeniu procentowym - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Bufor fosforanowy (0,1 M) o zakresie pH 5,7-8,0 - Niezbędnik Bufor fosforanowy (0,1 M) o zakresie pH 5,7-8,0 - Niezbędnik
Kategoria: Naukowo przy kawie
Jacek Bilczyński - promotor zdrowego stylu życia Jacek Bilczyński - promotor zdrowego stylu życia
Kategoria: Wywiady
Czas i praktyka, tego zwykle brakuje dietetykowi - Patrycja Kłósek Czas i praktyka, tego zwykle brakuje dietetykowi - Patrycja Kłósek
Kategoria: Wywiady
III Forum Sektora Wołowiny - konferencja prasowa III Forum Sektora Wołowiny - konferencja prasowa
Kategoria: Wywiady
Pycnogenol - suplement, który poprawi Twoje wyniki sportowe Pycnogenol - suplement, który poprawi Twoje wyniki sportowe
Kategoria: Przegląd prasy
Niedobór witaminy D czynnikiem ryzyka cukrzycy ciążowej Niedobór witaminy D czynnikiem ryzyka cukrzycy ciążowej
Kategoria: Przegląd prasy
Paragony termiczne mogą być źródłem szkodliwego bisfenolu A (BPA) Paragony termiczne mogą być źródłem szkodliwego bisfenolu A (BPA)
Kategoria: Przegląd prasy
Mniej soli, więcej pomidorów i ogórków, a może będzie 100-Lat Mniej soli, więcej pomidorów i ogórków, a może będzie 100-Lat
Kategoria: Przegląd prasy
Zalecana długość snu. Nowe wytyczne. Zalecana długość snu. Nowe wytyczne.
Kategoria: Przegląd prasy
Pełnotłuste produkty mleczne są niewskazane w żywieniu mężczyzn, a także kobiet z nowotworem piersi Pełnotłuste produkty mleczne są niewskazane w żywieniu mężczyzn, a także kobiet z nowotworem piersi
Kategoria: Przegląd prasy
Nieprzespana noc i nie oprzesz się pączkowi! Nieprzespana noc i nie oprzesz się pączkowi!
Kategoria: Przegląd prasy
Cholesterol HDL - nie dla każdego dobry Cholesterol HDL - nie dla każdego dobry
Kategoria: Przegląd prasy
Vitme - program dla dietetyków Vitme - program dla dietetyków
Kategoria: Recenzja techniki
Nutriada 2015 - relacja Nutriada 2015 - relacja
Kategoria: Relacje z konferencji
Osteoporoza częstą przyczyną złamań u kobiet Osteoporoza częstą przyczyną złamań u kobiet
Kategoria: Relacje z konferencji
Kukurydza – roślina przyszłości? Kukurydza – roślina przyszłości?
Kategoria: Relacje z konferencji
Zawód dietetyk w perspektywie utworzenia specjalności obesitologia Zawód dietetyk w perspektywie utworzenia specjalności obesitologia
Kategoria: Zawód dietetyk
Alkohol tylko na dowód osobisty Alkohol tylko na dowód osobisty
Kategoria: Prawo żywnościowe
Śmieciowe jedzenie relegowane ze szkół i przedszkoli Śmieciowe jedzenie relegowane ze szkół i przedszkoli
Kategoria: Prawo żywnościowe
Zdrowsze soki owocowe już od 28 kwietnia 2015 ! Zdrowsze soki owocowe już od 28 kwietnia 2015 !
Kategoria: Prawo żywnościowe
Łańcuch chłodniczy na przykładzie rozmrożonych lodów w supermarkecie Stokrotka Łańcuch chłodniczy na przykładzie rozmrożonych lodów w supermarkecie Stokrotka
Kategoria: Od redakcji
Życzenia Świąteczne Życzenia Świąteczne
Kategoria: Od redakcji
Mamy już roczek! Mamy już roczek!
Kategoria: Od redakcji
2 urodziny portalu NutriLife.pl i Czasopisma Journal of NutriLife 2 urodziny portalu NutriLife.pl i Czasopisma Journal of NutriLife
Kategoria: Od redakcji
Jest nas już ponad 7000! Jest nas już ponad 7000!
Kategoria: Od redakcji

Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2017 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif