Przegląd prasy

Witamina D w czasie ciąży i jej związek z autyzmem

Witamina D w czasie ciąży i jej związek z autyzmem

Niedobory witaminy D w okresie ciąży wiązano do tej pory miedzy innymi ze zwiększonym ryzykiem cukrzycy ciążowej. Szereg badań wskazuje, że zbyt niska podaż może przyczyniać się również do wystąpienia komplikacji w...


Przegląd prasy

Nadmierna masa ciała, a zaburzona gospodarka hormonalna u kobiet

Nadmierna masa ciała, a zaburzona gospodarka hormonalna u kobiet

Z danych Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) wynika, że w minionych dwóch dekadach problem z otyłością wśród społeczności starego kontynentu wzrósł trzykrotnie. Otyłych jest 10-20% mężczyzn i 10-25% kobiet....


Przegląd prasy

Nasiona roślin strączkowych w profilaktyce cukrzycy typu 2

Nasiona roślin strączkowych w profilaktyce cukrzycy typu 2

Cukrzyca typu 2 jest przewlekłą chorobą, której powikłania odznaczają się wysoką śmiertelnością. Nieumiejętnie kontrolowana prowadzi do niewydolności nerek, udaru, utraty wzroku i tak zwanej stopy cukrzycowej,...


Przegląd prasy

Słodzone i bezcukrowe napoje – wpływ na zdrowie człowieka

Słodzone i bezcukrowe napoje – wpływ na zdrowie człowieka

Powszechnie wiadomo, że napoje słodzone, takie jak oranżady czy cola, są szczególnie szkodliwe dla szkliwa zębów. Dlatego zaleca się omijanie tych produktów w celu uniknięcia częstych wizyt u stomatologa. Warto...


Przegląd prasy

Zdrowotne efekty włączania orzechów do codziennej diety

Zdrowotne efekty włączania orzechów do codziennej diety

Orzechy to jedna z najzdrowszych przekąsek, dlatego nie należy obawiać się ich kaloryczności. Ich większe spożycie korelowane jest chociażby z lepszym zapamiętywaniem, spadkiem ryzyka otyłości oraz poprawą płodności.






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2019 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif