Bufor TRIS (0,05 M) pH 7,2 - 9,0 - Niezbędnik  

W tej odłonie przedstawiamy przepis na przygotowanie buforu TRIS (trihydroksyaminometan) w zakresie pH od 7,2 do 9,0.

Udostępnij
Polub NutriLife.pl
Reklama

W celu przygotowania buforu należy zmieszaś 50 cm3 roztworu A i x cm3 roztworu B, następnie uzupełnić do 200 cm3 wodą destylowaną.

 

pH x 7,2 44,2 7,4 41,4 7,6 38,4 7,8 32,5 8,0 26,8 8,2 21,9 8,4 16,5 8,6 12,2 8,8 8,1 9,0 5,0   A: 0,2 M TRIS - 24,2 g w 1000 cm3 roztworu. B: 0,2 M HCl (przygotowanie ze stężonego 36% HCl - 18 cm3 stężonego HCL uzupełnić do 1000 cm3 wodą ...


Publikacja dostępna po zalogowaniu

LOGOWANIE

e-mail:

hasło:

Nie pamiętasz hasła?


Nie masz jeszcze konta? Załóż je!
Udostępnij
Polub NutriLife.pl




  Autor publikacji

dr inż. Tomasz Czernecki

dr inż. Tomasz Czernecki

Pracownik naukowy Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Praktyk oraz wykładowca m.in. dietetyki, żywienia klinicznego i nutrigenomiki. Uczestnik wielu projektów badawczych. Pomysłodawca i współwłaściciel Vitagenum.pl. Założyciel poradni dietetycznych w tym działającej przy UP w Lublinie. Redaktor naczelny Journal of NutriLife. [profil autora]

Reklama
Reklama

Zobacz także

Buforu węglanowy (0,05 M) o zakresie pH 9,2-10,7 - Niezbędnik
Buforu węglanowy (0,05 M) o zakresie pH 9,2-10,7 - Niezbędnik
Stężenie i gęstość wybranych roztworów handlowych - Niezbędnik
Stężenie i gęstość wybranych roztworów handlowych - Niezbędnik
Czekolada – klasyfikacja, właściwości oraz skład chemiczny
Czekolada – klasyfikacja, właściwości oraz skład chemiczny
Czekolada - proces produkcji, wady i przyczyny ich powstawania
Czekolada - proces produkcji, wady i przyczyny ich powstawania
Copyright © 2017 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif