W tym dziale zamieszczamy recenzowane publikacje naukowe.




Krótkie doniesienie

Dieta lekkostrawna jako terapia żywieniowa w chorobie  wrzodowej żołądka i dwunastnicy

Dieta lekkostrawna jako terapia żywieniowa w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy

Choroba wrzodowa jest jedną z najczęstszych chorób układu pokarmowego. To zespół zmian ogólnoustrojowych i miejscowych, w których głównym objawem jest wrzód żołądka....


Krótkie doniesienie

Pokrzywa zwyczajna jako superfood

Pokrzywa zwyczajna jako superfood

Rośliny wykorzystywane w fitoterapii stanowią cenne źródło naturalnych składników o wielu właściwościach. Zaletą mnóstwa ziół jest powszechne występowanie, łatwa uprawa oraz stosowanie prostych...


Krótkie doniesienie

Ograniczenia dietetyczne podczas laktacji

Ograniczenia dietetyczne podczas laktacji

Prawidłowe odżywianie matki podczas laktacji to podstawowy czynnik kształtujący zdrowie człowieka. Laktacja to okres w którym, zmienia się zapotrzebowanie matki karmiącej  na mikro- i makroelementy. Sposób...


Krótkie doniesienie

Prozdrowotne właściwości wybranych rodzajów miodów

Prozdrowotne właściwości wybranych rodzajów miodów

W niniejszym opracowaniu zostały omówione prozdrowotne właściwości miodów: akacjowego, wielokwiatowego, lipowego, wrzosowego oraz spadziowego (spadź iglasta i liściasta). Skupiono się przede wszystkim na opisaniu...


Krótkie doniesienie

Ekologiczne produkty mleczne

Ekologiczne produkty mleczne

Produkty mleczne cieszą się dużym zainteresowaniem wśród konsumentów, w tym również preferujących żywność ekologiczną. Ekożywność stanowi alternatywę w stosunku do żywności konwencjonalnej,...






DOŁĄCZ DO NAS


Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2019 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif