W tym dziale zamieszczamy recenzowane publikacje naukowe.




Krótkie doniesienie

Prozdrowotne właściwości wybranych rodzajów miodów

Prozdrowotne właściwości wybranych rodzajów miodów

W niniejszym opracowaniu zostały omówione prozdrowotne właściwości miodów: akacjowego, wielokwiatowego, lipowego, wrzosowego oraz spadziowego (spadź iglasta i liściasta). Skupiono się przede wszystkim na opisaniu...


Krótkie doniesienie

Ekologiczne produkty mleczne

Ekologiczne produkty mleczne

Produkty mleczne cieszą się dużym zainteresowaniem wśród konsumentów, w tym również preferujących żywność ekologiczną. Ekożywność stanowi alternatywę w stosunku do żywności konwencjonalnej,...


Krótkie doniesienie

Wielopłaszczyznowe działanie witaminy K2

Wielopłaszczyznowe działanie witaminy K2

Witamina K2 oraz funkcje, jakie związek ten spełnia w organizmie człowieka coraz częściej stanowią przedmiot rozważań publikowanych zarówno w opracowaniach naukowych jak i nieco bardziej amatorskich źródłach....


Krótkie doniesienie

Metoda BIA – przeprowadzanie badania oraz odczytywanie pomiarów

Metoda BIA – przeprowadzanie badania oraz odczytywanie pomiarów

Istnieje szereg metod pozwalających w mniejszym lub większym stopniu ocenić skład i budowę ciała człowieka. Do najbardziej popularnych zaliczyć można: pomiar masy ciała, badania antropometryczne (w skład których wchodzą...


Krótkie doniesienie

Charakterystyka serów - klasyfikacja, wartość odżywcza, produkcja, konsumpcja

Charakterystyka serów - klasyfikacja, wartość odżywcza, produkcja, konsumpcja

Sery stanowią jedną z najważniejszych grup przetworów mleczarskich. Do ich produkcji wykorzystuje się prawie połowę ogólnej ilości produkowanego mleka. Na rynku istnieje wiele odmian sera, dlatego też doniesieniu przedstawiono...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2024 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif