Recenzje książek
"Dietetyka sportowa. Co jeść, by trenować efektywnie?" - recenzja książki Justyny i Krzysztofa Mizery
Wśród społeczeństwa obserwuje się wzrost zainteresowania tematami dotyczącymi aktywności fizycznej czy dbania o dietę. Nie chodzi tu tylko o utrzymanie zgrabnej sylwetki, ale przede wszystkim o dobry stan zdrowia,...
Czekolada - proces produkcji, wady i przyczyny ich powstawania
Stężenie i gęstość wybranych roztworów handlowych - Niezbędnik
Kofeina – pomaga czy szkodzi?
Metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia
Diety eliminacyjne w terapii wybranych schorzeń
Dieta lekkostrawna jako terapia żywieniowa w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy
Zafałszowania żywności
Ocena wydolności fizycznej osób starszych przebywających w Domu Pomocy Społecznej
Jak przygotowć 30% roztwór wodorotlenku sodu, a następnie rozcieńczyć go do 15%? - Niezbędnik
Witamina C - budowa, właściwości, mechanizm degradacji