Publikacje naukoweWymagania merytoryczne Publikacje naukowe powinny mieć związek z szeroko rozumianą dietetyką, żywieniem człowieka, technologią żywności oraz dziedzinami pokrewnymi, m.in. prawem żywnościowym, tokskologią żywności, opakowaniami żywności, marketingiem. Treść przygotowanej publikacji powinna być zwięzła i poprawna pod względem merytorycznym i stylistycznym. Publikacja może być przygotowana w języku polskim lub angielskim lub też w wersji dwujęzycznej. Wymagania formalne Wraz z publikacją na adres e-mail redakcji: biuro@nutrilife.pl należy przesłać kopię oświadczenia autora. Etyka i prawo autorskie Redakcja prosi autorów o zachowanie etyki w aktywności publikacyjnej. Popieramy wytyczne Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego dotyczące recenzji, oceny publikacji oraz przeciwdziałaniu zjawiskom "ghostwriting" i "guestauthorship".
|
Inne publikacjeWymagania merytoryczne Redakcja przyjmuje do zamieszczenia na stronach serwisu internetowego informacje będące: Wymagania formalne Materiały do publikacji należy przesłać na adres e-mail redakcji: biuro@nutrilife.pl. Etyka i prawo autorskie Materiały do publikacji przyjmowane są na podstwie akceptacji redakcji. Redakcja nie publikuje doniesień anonimowych, nieznanego pochodzenia. |