Zgodnie z sugestią naszego czytelnika prezentujemy metodykę przygotowania buforu TRIS-TRIS HCl o sile jonowej 0,05; 0,1 i 0,2 w zakresie pH od 7,0 do 9,2.
Przygotowanie buforu TRIS-TRIS HCl o sile jonowej 0,05; 0,1 i 0,2
pH | siła jonowa = 0,05 | siła jonowa = 0,1
siła jonowa = 0,2
50 cm3 A + x ml B*
100 cm3 A + x ml B*
200 cm3 A + x ml B*
x
x
x
7,0
53,6
107,2
214,0
7,2
55,7
111,3
222,0
7,4
59,1
117,8
235,3
7,6
64,4
127,5
257,0
7,8
72,9
144,0
290,0
8,0
86,1
169,0
342,0
8,2
107,0
208,0
421,0
8,4
141,0
270,0
550,0
8,6
194,0
367,0
738,0
8,8
279,0
524,0
505,0**
9,0
414,0
761,0
-
9,2
627,0
574,0**
-
A: 1,0 M kwas solny - 90 cm3 stężonego HCl (36%) ... Tekst zawiera 89 wyrazów. Będziesz go czytać 0 minut i 26 sekund. Publiakacja tylko dla naszych czytelników Dołącz do czytelników Uzyskaj dostęp do większej liczby publikacji, aktualności dietetycznych, powiadomień. Logowanie Udostępnij Polub NutriLife.pl
Autor publikacji dr inż. Tomasz Czernecki Pracownik naukowy Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Praktyk oraz wykładowca m.in. dietetyki, żywienia klinicznego i nutrigenomiki. Uczestnik wielu projektów badawczych. Pomysłodawca i współwłaściciel Vitagenum.pl. Założyciel poradni dietetycznych w tym działającej przy UP w Lublinie. Redaktor naczelny Journal of NutriLife. [profil autora] Zobacz takżeCzekolada - proces produkcji, wady i przyczyny ich powstawania Olej kokosowy- właściwości i znaczenie w diecie człowieka Enzymy w przemyśle spożywczym Tajemnice pracy technologów przemysłu spożywczego
Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS) |