Bufor TRIS-TRIS HCl o sile jonowej 0,05; 0,1 i 0,2 i pH 7,0 - 9,2 - Niezbędnik  

Zgodnie z sugestią naszego czytelnika prezentujemy metodykę przygotowania buforu TRIS-TRIS HCl o sile jonowej 0,05; 0,1 i 0,2 w zakresie pH od 7,0 do 9,2.

Udostępnij
Polub NutriLife.pl
Reklama

Przygotowanie buforu TRIS-TRIS HCl o sile jonowej 0,05; 0,1 i 0,2

 

pH siła jonowa = 0,05 siła jonowa = 0,1 siła jonowa = 0,2 50 cm3 A + x ml B* 100 cm3 A + x ml B* 200 cm3 A + x ml B* x x x 7,0 53,6 107,2 214,0 7,2 55,7 111,3 222,0 7,4 59,1 117,8 235,3 7,6 64,4 127,5 257,0 7,8 72,9 144,0 290,0 8,0 86,1 169,0 342,0 8,2 107,0 208,0 421,0 8,4 141,0 270,0 550,0 8,6 194,0 367,0 738,0 8,8 279,0 524,0 505,0** 9,0 414,0 761,0 - 9,2 627,0 574,0** -   A: 1,0 M kwas solny - 90 cm3 stężonego HCl (36%) ...


Publikacja dostępna po zalogowaniu

LOGOWANIE

e-mail:

hasło:

Nie pamiętasz hasła?


Nie masz jeszcze konta? Załóż je!
Udostępnij
Polub NutriLife.pl




  Autor publikacji

dr inż. Tomasz Czernecki

dr inż. Tomasz Czernecki

Pracownik naukowy Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Praktyk oraz wykładowca m.in. dietetyki, żywienia klinicznego i nutrigenomiki. Uczestnik wielu projektów badawczych. Pomysłodawca i współwłaściciel Vitagenum.pl. Założyciel poradni dietetycznych w tym działającej przy UP w Lublinie. Redaktor naczelny Journal of NutriLife. [profil autora]

Reklama
Reklama

Zobacz także

Ludzkie mleko od... krowy!
Ludzkie mleko od... krowy!
Stężenie i gęstość wybranych roztworów handlowych - Niezbędnik
Stężenie i gęstość wybranych roztworów handlowych - Niezbędnik
Czekolada - proces produkcji, wady i przyczyny ich powstawania
Czekolada - proces produkcji, wady i przyczyny ich powstawania
Charakterystyka serów - klasyfikacja, wartość odżywcza, produkcja, konsumpcja
Charakterystyka serów - klasyfikacja, wartość odżywcza, produkcja, konsumpcja
Copyright © 2017 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif