Co w piwie pływa...  

 Złoty napój... co w tym pływa? W opracowaniu przedstawiono ogólnie skład chemiczny piwa.

Udostępnij
Polub NutriLife.pl
Reklama

   Piwo zawiera substancje lotne jak i ekstraktywne. Większość substancji ekstraktywnych występuje w postaci koloidów. Układ koloidalny piwa jest nietrwały i zmienia się pod wpływem czynników fizykochemicznych. Wraz z upływem czasu zmienia się również skład i stężenie substancji lotnych.

 

Skład chemiczny piwa [1] przedstawiono schematycznie ...




Publiakacja tylko dla naszych czytelników

Dołącz do czytelników

Uzyskaj dostęp do większej liczby publikacji, aktualności dietetycznych, powiadomień.

REJESTRACJA

Logowanie

Ozyskaj hasło | FAQ

Literatura:  

1. Pazera Tadeusz, Rzemieniuk Tadeusz: Browarnictwo. Warszawa: Wyd. Szkolne i Pedagogiczne, 1998.

Udostępnij
Polub NutriLife.pl




  Autor publikacji

dr inż. Tomasz Czernecki

dr inż. Tomasz Czernecki

Pracownik naukowy Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Praktyk oraz wykładowca m.in. dietetyki, żywienia klinicznego i nutrigenomiki. Uczestnik wielu projektów badawczych. Pomysłodawca i współwłaściciel Vitagenum.pl. Założyciel poradni dietetycznych w tym działającej przy UP w Lublinie. Redaktor naczelny Journal of NutriLife. [profil autora]

Reklama
Reklama

Zobacz także

Piąty smak to umami
Piąty smak to umami
Bufor weronalowy (0,05 M) o zakresie pH 6,8 - 9,2 - Niezbędnik
Bufor weronalowy (0,05 M) o zakresie pH 6,8 - 9,2 - Niezbędnik
Przygotowanie roztworu o określonym stężeniu molowym - Niezbędnik
Przygotowanie roztworu o określonym stężeniu molowym - Niezbędnik
Wina - klasyfikacja, proces produkcji, właściwości prozdrowotne
Wina - klasyfikacja, proces produkcji, właściwości prozdrowotne

Tematyka publikacji


POPULARNE
Ekstrakt piwa
Czekolada – klasyfikacja, właściwości oraz skład chemiczny

Czekolada – klasyfikacja, właściwości oraz skład chemiczny

Czekolada - proces produkcji, wady i przyczyny ich powstawania

Czekolada - proces produkcji, wady i przyczyny ich powstawania

Metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia

Metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia

Warunki wzrostu i rozwoju drobnoustrojów

Warunki wzrostu i rozwoju drobnoustrojów

Metabolizm kwasu foliowego a stan zdrowia - metylacja

Metabolizm kwasu foliowego a stan zdrowia - metylacja

Budowa areometru i metodyka pomiarów areometrycznych

Budowa areometru i metodyka pomiarów areometrycznych

Mleko źródłem witamin

Mleko źródłem witamin

Ocena wydolności fizycznej osób starszych przebywających w Domu Pomocy Społecznej

Ocena wydolności fizycznej osób starszych przebywających w Domu Pomocy Społecznej

Analiza stanu odżywienia i sposobu żywienia osób starszych w Domu Pomocy Społecznej

Analiza stanu odżywienia i sposobu żywienia osób starszych w Domu Pomocy Społecznej

Przygotowanie buforu octanowego (0,1 M) o zakresie pH 3,6 - 5,6 - Niezbędnik

Przygotowanie buforu octanowego (0,1 M) o zakresie pH 3,6 - 5,6 - Niezbędnik

DOŁĄCZ DO NAS
Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2018 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif