Mięso przyczyną wzrostu śmiertelności - badania na grupie ponad 1,5 miliona osób  



Na podstawie przeprowadzonych na wielką skalę badań z udziałem ponad 1,5 miliona osób stwierdzono, że wyższa śmiertelność dotyczy tych, u których podstawą codziennej diety jest mięso, zwłaszcza czerwone i przetworzone. Co więcej, dane te obejmują bardzo szeroka grupę, która nie została zawężona wyłącznie do określonych przyczynów zgonu. Otrzymane wyniki zostały opracowane i opisane w Journal of the American Osteopathic Association pod przewodnictwem lekarzy z Mayo Clinic w Arizonie.

Udostępnij
Polub NutriLife.pl
Reklama

Autorzy analizowali sześć badań, w których oceniano wpływ mięsa i diet wegetariańskich na poziom śmiertelności pod kątem sposobu udzielania podstawowej opieki zdrowotnej przez lekarzy, która miałaby polegać na konsultacjach z pacjentem w sprawie, popartego badaniami naukowymi, wpływu konsumpcji mięsa na jakość i długość życia. Według ich zaleceń, lekarze powinni informować pacjentów, by ograniczali spożycie produktów zwierzęcych i w miarę możliwości rezygnowali z mięsa na rzecz produktów pochodzenia roślinnego.

"Uzyskane wyniki potwierdzają to, o czym wiemy już od dawna ...


Publikacja dostępna po zalogowaniu

LOGOWANIE

e-mail:

hasło:

Nie pamiętasz hasła?


Nie masz jeszcze konta? Załóż je!
Autor opracowania:


Literatura:  

  1. Heather Fields, Denise Millstine, Neera Agrwal, Lisa Marks. Is Meat Killing Us? The Journal of the American Osteopathic Association, 2016; 116 (5): 296 DOI: 10.7556/jaoa.2016.059
Udostępnij
Polub NutriLife.pl




  Autor publikacji

mgr inż. Magdalena Wychudzka

mgr inż. Magdalena Wychudzka


Autor publikacj nie udostępnił swojej wizytówki.
Z udostępnionymi informacjami, w tym opublikowanymi pracami autora, możesz zapoznać się odwiedzając jego profil - [profil autora]

Reklama
Reklama

Zobacz także

Tyjesz? Może za mało śpisz.
Tyjesz? Może za mało śpisz.
Metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia
Metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia
Jak przygotowć 30% roztwór wodorotlenku sodu, a następnie rozcieńczyć go do 15%? - Niezbędnik
Jak przygotowć 30% roztwór wodorotlenku sodu, a następnie rozcieńczyć go do 15%? - Niezbędnik
Stężenie i gęstość wybranych roztworów handlowych - Niezbędnik
Stężenie i gęstość wybranych roztworów handlowych - Niezbędnik
DOŁĄCZ DO NAS
Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2017 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif