W związku z postępującą medycyną, wynalezieniem leków na wiele doskwierających schorzeń i dolegliwości, życie ludzi znacząco się wydłużyło. Światowa Organizacja Zdrowia (World Health Organization - WHO) przypuszcza,...
Spożycie mleka i produktów mlecznych, a rozwój nowotworu prostaty
Wiele opracowań badań sugeruje, że spożywanie dużej ilości mleka może zwiększać ryzyko wystąpienia nowotworu gruczołu krokowego. Tego typu informacje pojawiały się w medycznych czasopismach już w latach 70. XX wieku....
Makaron shirataki – bezkaloryczny przysmak
W obecnych czasach na sklepowych półkach możemy znaleźć mnogość produktów zero kalorii. Od napojów gazowanych, przez sosy, po makarony. Tak, właśnie taką nowością mogą cieszyć się konsumenci pragnący...
Alkohol w diecie – czy jest dozwolony?
Dla atrakcyjnego wyglądu ludzie są w stanie zrobić naprawdę wiele. Jednak w gabinecie dietetyka bardzo powszechne jest następujące zjawisko: mimo stuprocentowej mobilizacji, pacjenci nalegają, aby zostawić w ich diecie chociaż...
Przeniesienie terminu II konferencji „Experts of Microbiota” 12 września 2020 r. Katowice
W trosce o bezpieczeństwo organizatorzy II konferencji "Experts of Microbiota" zdecydowali się na przeniesienie wydarzenia na 12 września 2020 r.
Top tygodnia
Czekolada - proces produkcji, wady i przyczyny ich powstawania
Mięta pieprzowa jako środek redukujący objawy PCOS
Mukowiscydoza – etiologia, obraz kliniczny, dieta.
Styl życia a przeciwdziałanie zespołowi napięcia...
Prawne uwarunkowania zawodu dietetyka
Dołącz do Nas
Zostań autorem
Co gdzie kiedy?