Kasza jako wartościowy produkt żywieniowy

Kasze należą do produktów zbożowych o wysokich walorach odżywczych, bogatych w błonnik, przyswajalne węglowodany złożone, witaminy i sole mineralne. Stanowią ważny element diety Polaków. Są spożywane jako danie...


Sok z buraka i aktywność fizyczna jako czynniki usprawniające funkcjonowanie mózgu osób starszych

Autorzy najnowszych badań zaobserwowali zwiększoną zdolność mózgu do tworzenia nowych połączeń nerwowych u osób starszych po wprowadzeniu do diety soku z buraków. Połączenie ćwiczeń fizycznych oraz...


Dla niektórych zwykły chwast, a dla innych niezastąpiona pomoc – ostropest plamisty

Proces zapalny to zjawisko, które ma ogromny wpływ na stan zdrowia człowieka. Stanowi również centrum wzrostu komórek nowotworowych. Zabiegi prewencyjne wydają się korzystną terapią, która pozwala...


Olej rybi jako czynnik zwiększający przeżywalność komórek mózgu po udarze

Autorzy najnowszych badań  zgodnie twierdzą, iż neuropektyna D1 (NPD1) która jest pochodną kwasu dokozaheksanowego (DHA), znajdującego się w rybach, pomaga przetrwać uszkodzonym komórkom mózgu i...


Witamina D w czasie ciąży i jej związek z autyzmem

Niedobory witaminy D w okresie ciąży wiązano do tej pory miedzy innymi ze zwiększonym ryzykiem cukrzycy ciążowej. Szereg badań wskazuje, że zbyt niska podaż może przyczyniać się również do wystąpienia komplikacji w...


 Top tygodnia







Dołącz do Nas

Reklama

Zostań autorem


Materiały prasowe
prosimy przesyłać na adres biuro@nutrilife.pl

Szczegółowe informacje dla autorów znajdziesz
TUTAJ

 

Co gdzie kiedy?

WIĘCEJ


Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2022 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif