Dieta lekkostrawna jako terapia żywieniowa w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy

Choroba wrzodowa jest jedną z najczęstszych chorób układu pokarmowego. To zespół zmian ogólnoustrojowych i miejscowych, w których głównym objawem jest wrzód żołądka....


Prozdrowotne właściwości sulforafanu

Sulforafan wykazuje korzystne działanie w prewencji nowotworów i chorób układu sercowo - naczyniowego. Istnieją doniesienia o jego roli w zwalczaniu zakażeń bakteryjnych, miedzy innymi Helicobacter pylori. Najnowsze...


Szczyt konsumpcjonizmu i jego wpływ na degradację środowiska

W obecnych czasach jedzenie nierzadko traktuje się na równi z odpadkami. Jeśli data przydatności produktu do spożycia przekroczy choćby jeden dzień, po prostu ląduje on w koszu na śmieci. Tego typu zachowanie przyczynia się...


Pokrzywa zwyczajna jako superfood

Rośliny wykorzystywane w fitoterapii stanowią cenne źródło naturalnych składników o wielu właściwościach. Zaletą mnóstwa ziół jest powszechne występowanie, łatwa uprawa oraz stosowanie prostych...


Ograniczenia dietetyczne podczas laktacji

Prawidłowe odżywianie matki podczas laktacji to podstawowy czynnik kształtujący zdrowie człowieka. Laktacja to okres w którym, zmienia się zapotrzebowanie matki karmiącej  na mikro- i makroelementy. Sposób...




Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif