Buforu węglanowy (0,05 M) o zakresie pH 9,2-10,7 - Niezbędnik
W tej odsłonie niezbędnika prezentujemy metodykę przygotowania buforu węglanowego (0,05 M) w zakresie pH od 9,2 do 10,7.
Bufor weronalowy (0,05 M) o zakresie pH 6,8 - 9,2 - Niezbędnik
Tym razem opisujemy w niezbędniku przygotowanie buforu weronalowego o pH w zakresie od 6,8 do 9,2.
Firma Nestlé ogłasza nabór na 3-miesięczne praktyki studenckie w Warszawskiej siedzibie firmy. Zainteresowani udziałem w praktykach powinni wypełnić do 15 kwietnia 2012r formularz zgłoszeniowy dostępny pod...
Czy Coca-cola i Pepsi zawiera rakotwórczy składnik?
W dniu 7 stycznia 2011 roku stan Kaliforni w USA wpisał 4-metyloimidazol na listę potencjalnych kancerogenów. Składnik ten występuje w karmelu stosowanym do barwienia m.in. takich napojów jak Coca-Cola i Pepsi.
Znakowanie produktów mleczarskich - GDA i Traffic lights
Znakowanie produktów często jest jedyną informacją dla kupującego o danym produkcie spożywczym. Jest to szczególnie ważne dla konsumentów dokonujących kupna zgodnie z potrzebami żywieniowymi lub zaleceniami...
Top tygodnia
Suplementy diety wspomagające postępowanie dietetyczne w kamicy...
Terapia żywieniowa w autyzmie
Mukowiscydoza – etiologia, obraz kliniczny, dieta.
Mięta pieprzowa jako środek redukujący objawy PCOS
Prawne uwarunkowania zawodu dietetyka
Dołącz do Nas
Zostań autorem
Co gdzie kiedy?