Wpływ reaktywnych form tlenu na jakość piwa
W doniesieniu zarysowano mechanizmy przyczyniające się do powstania tzw. "reaktywnych form tlenu", które biorąc udział w procesach utleniania składników piwa przyczyniają się do pogorszenia cech jakościowych tego...
Zapraszamy na Targi WORLDFOOD! Musicie tu być!
Ponad 350 Wystawców z 23 krajów, kuchnie i alkohole świata, przyprawy i zioła, najlepsze produkty, specjalni goście kulinarni, eksperci branży spożywczej i HoReCa – słowem cała branża spożywcza przez trzy dni w...
Niedoczynność tarczycy – etiologia i dieta
Tarczyca jest bardzo ważnym narządem wpływającym na odpowiednie funkcjonowanie wielu układów. Choroby tarczycy stały się istotnym problemem XXI wieku, a niedoczynność tarczycy zaliczana jest do jednych z najczęstszych...
Anoreksja jako istotne zagrożenie wśród nastolatków
Anoreksja to niebezpieczne zaburzenie odżywania, które opiera się na restrykcjach prowadzących do zmniejszenia masy ciała. Zwiększone ryzyko zachorowania występuje u osób w wieku od 15 do 19 lat, dlatego cierpi na nią...
Top tygodnia
Czekolada - proces produkcji, wady i przyczyny ich powstawania
Mięta pieprzowa jako środek redukujący objawy PCOS
Mukowiscydoza – etiologia, obraz kliniczny, dieta.
Styl życia a przeciwdziałanie zespołowi napięcia...
Prawne uwarunkowania zawodu dietetyka
Dołącz do Nas
Zostań autorem
Co gdzie kiedy?