Anoreksja chorobą dziedziczną

Anoreksja to bardzo skomplikowane zaburzenie neurozwyrodnieniowe, charakteryzujące się najwyższą śmiertelnością wśród stanów psychiatrycznych. Choroba ta dotyka najczęściej młode kobiety w okresie dojrzewania i...


Czy na oliwie z oliwek można smażyć?

Jeszcze do niedawna sama byłam przekonana, że nie. Jednak sprawa wydaje się być bardziej skomplikowana. Wiele obiegowych, powszechnych opinii na temat oliwy nie ma rzetelnego, naukowego potwierdzenia. Ten tekst ma na celu rozwiać...


Wpływ długotrwałej suplementacji witaminą D na stan pacjentów z cukrzycą typu 2 i chorobą wieńcową

Ze względu na pozytywny wpływ na profile metaboliczne, biomarkery zapalenia oraz stresu oksydacyjnego, witamina D może korzystnie oddziaływać na zdrowie pacjentów z cukrzycą typu 2 oraz chorobą wieńcową.


Charakterystyka ziołomiodów

Wszystkim doskonale znane są różne rodzaje i gatunki miodów, jak chociażby miody spadziowe pozyskiwane ze spadzi iglastej lub liściastej, miody nektarowe: wrzosowe, z facelii błękitnej, gryczane, wielokwiatowe oraz...


Spożycie nasion roślin strączkowych, a cukrzyca typu 2, masa mięśni szkieletowych i nieswoiste zapalenie jelit (IBD)

Rośliny strączkowe są coraz bardziej znane, jednak ich występowanie w diecie współczesnego człowieka nie jest wystarczająco duże. Stanowią świetną alternatywę dla dań mięsnych, dlatego doskonałym rozwiązaniem byłoby...




Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif