Gdy wapń to za mało - źródła w żywności i suplementacja witaminami D3 oraz K2

Dla utrzymania zdrowych kości potrzebny jest nie tylko wapń, co jest nam stale powtarzane, ale także dwie witaminy: D i K. Czy aby na pewno oddziałują one jedynie na ludzki szkielet? Jakie są ich naturalne źródła oraz czy...


Prozdrowotne właściwości wybranych rodzajów miodów

W niniejszym opracowaniu zostały omówione prozdrowotne właściwości miodów: akacjowego, wielokwiatowego, lipowego, wrzosowego oraz spadziowego (spadź iglasta i liściasta). Skupiono się przede wszystkim na opisaniu...


III Narodowy Kongres Żywieniowy - premiera Piramidy Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej dla osób starszych

W dniach 26-27 stycznia 2018 roku Instytut Żywności i Żywienia organizuje w Warszawie III Narodowy Kongres Żywieniowy. To coroczne wydarzenie o charakterze naukowym, podejmujące najważniejsze problemy profilaktyki i leczenia...


I Poznański Naukowy Kongres Dietetyki

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych dietetyką sportową do udziału w I Poznańskim Naukowym Kongresie DietetykiŻywienie – Trening – Wspomaganie. Data i miejsce: 27-28 kwietnia 2018r. w Biocentrum...


Czy w Polsce jest potrzebny podatek od niezdrowego jedzenia?

Otyłość jest problemem społecznym. W przyszłości będzie jednym z największych zagrożeń cywilizacyjnych. Wiele danych świadczy o gwałtownym wzroście występowania nadwagi i otyłości na całym świecie, a problem ten dotyczy...




Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2019 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif