Zalecenia Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego dla chorych na cukrzycę 2017

Publikacje dotyczące zaleceń dla osób chorych na cukrzycę pojawiają się cyklicznie co rok. Przygotowuje je Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Odnoszą się one do wszystkich aspektów opieki klinicznej nad chorymi....


Znaczenie żywienia w leczeniu padaczki – rekomendowane diety, skutki uboczne, substancje bioaktywne

Padaczka, inaczej nazywana epilepsją, to zespół objawów fizycznych i psychicznych charakteryzujący się przewlekłymi napadowymi zaburzeniami czynnościowymi ośrodkowego układu nerwowego. Zaliczana jest do...


Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej uruchomi poradnię dietetyczną on-line

Już 24 listopada 2017 roku odbędzie się konferencja inaugurujaca uruchomienie poradni dietetycznej on-line. Serdecznie zpraszamy do Instytutu Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła, który mieści się...


Weź zdrowie w swoje ręce - czyli o nowym medium IŻŻ - Narodowym Centrum Edukacji Żywieniowej

Polacy mogą korzystać z nowego źródła profesjonalnej wiedzy na temat żywienia, żywności i zdrowego stylu życia, a mianowicie Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej. Instytut Żywności i Żywienia, z którego...


Kurkumina – bioaktywny związek ostryżu długiego (Curcuma Longa) wykazujący liczne właściwości prozdrowotne

Kurkumina to związek zawarty w kłączu ostryżu długiego (Curcuma Longa) charakteryzujący się licznymi właściwościami prozdrowotnymi. Związek ten używany był w medycynie Dalekiego Wschodu już około 4000 lat temu do leczenia...




Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2019 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif