Mukowiscydoza – przyczyny, obraz kliniczny, interwencja żywieniowa

Mukowiscydoza jest chorobą genetyczną dziedziczoną autosomalnie recesywnie. W Polsce występuje z częstością około 1 na 5000 urodzeń. W 2009 roku wprowadzono testy przesiewowe noworodków, które mają 96% czułości....


Czy histamina zawarta w żywności może Ci zaszkodzić?

Histamina jest aminą biogenną, powstającą na skutek dekarboksylacji histydyny. Pełni wiele ważnych funkcji, biorąc udział w neurotransmisji, immunomodulacji, hematopoezie, gojeniu się ran. Odgrywa również rolę w rytmie...


Próby ograniczania niepożądanych emocji poprzez napadowe objadanie się

Osoby cierpiące na zaburzenia odżywiania doświadczają poważnych zaburzeń zachowań związanych z jedzeniem oraz uczuć i myśli krążących przeważnie wokół tematu jedzenia, postrzegania kształtu sylwetki, masy ciała. W...


Zaproszenie na I Ogólnopolską Konferencję Naukową Online DIETETYK I DIAGNOSTA LABORATORYJNY - WSPÓLNA PRACA DLA ZDROWIA PACJENTA.

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych  żywieniem dzieci na Konferencję Naukową Online DIETETYK I DIAGNOSTA LABORATORYJNY - WSPÓLNA PRACA DLA ZDROWIA PACJENTA, która odbędzie się20 stycznia 2021 (środa)...


Dietetyczne przeciwdziałanie niepłodności

We współczesnym świecie zjawisko niepłodności staje się coraz bardziej powszechne. Stanowi narastający problem społeczny zarówno w krajach rozwiniętych, jak i rozwijających się. Przez Światową Organizację Zdrowia...


 Top tygodnia







Dołącz do Nas

Reklama

Zostań autorem


Materiały prasowe
prosimy przesyłać na adres biuro@nutrilife.pl

Szczegółowe informacje dla autorów znajdziesz
TUTAJ

 

Co gdzie kiedy?

WIĘCEJ


Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2021 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif