Spożycie mleka i produktów mlecznych, a rozwój nowotworu prostaty
Wiele opracowań badań sugeruje, że spożywanie dużej ilości mleka może zwiększać ryzyko wystąpienia nowotworu gruczołu krokowego. Tego typu informacje pojawiały się w medycznych czasopismach już w latach 70. XX wieku....
Makaron shirataki – bezkaloryczny przysmak
W obecnych czasach na sklepowych półkach możemy znaleźć mnogość produktów zero kalorii. Od napojów gazowanych, przez sosy, po makarony. Tak, właśnie taką nowością mogą cieszyć się konsumenci pragnący...
Alkohol w diecie – czy jest dozwolony?
Dla atrakcyjnego wyglądu ludzie są w stanie zrobić naprawdę wiele. Jednak w gabinecie dietetyka bardzo powszechne jest następujące zjawisko: mimo stuprocentowej mobilizacji, pacjenci nalegają, aby zostawić w ich diecie chociaż...
Przeniesienie terminu II konferencji „Experts of Microbiota” 12 września 2020 r. Katowice
W trosce o bezpieczeństwo organizatorzy II konferencji "Experts of Microbiota" zdecydowali się na przeniesienie wydarzenia na 12 września 2020 r.
Regeneracja stanu psychofizycznego – żeń-szeń
„Wyczerpanie” organizmu to stan, który zapewne większość z nas doświadczyło w swoim życiu. Z fizjologicznego punktu widzenia stany lękowe, depresje oraz sam stres ściśle związany jest z wydzielaniem kortyzolu....
Top tygodnia
Dieta lekkostrawna jako terapia żywieniowa w chorobie wrzodowej...
Zafałszowania żywności
Metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia
Kofeina – pomaga czy szkodzi?
Czekolada - proces produkcji, wady i przyczyny ich powstawania
Dołącz do Nas
Zostań autorem
Co gdzie kiedy?