Regeneracja stanu psychofizycznego – żeń-szeń

„Wyczerpanie” organizmu to stan, który zapewne większość z nas doświadczyło w swoim życiu. Z fizjologicznego punktu widzenia stany lękowe, depresje oraz sam stres ściśle związany jest z wydzielaniem kortyzolu....


Kwasy tłuszczowe omega-3 zapobiegają najczęstszej przyczynie zgonów w Polsce

Kwasy tłuszczowe omega-3 zaliczane są do PUFAs (Polyunsaturated Fatty Acids) – wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarczanie ich z zewnątrz jest niezbędne, z uwagi na to, że synteza EPA i DHA jest blokowana w...


Bakterie probiotyczne w żywności - gdzie występują i jakie przynoszą korzyści?

Probiotyki są to żywe drobnoustroje, które podawane w odpowiednich ilościach, korzystnie wpływają na organizm człowieka, głównie poprzez poprawę równowagi mikrobioty jelitowej. Mogą zawierać w swoim...


Ekstrakt z pestek winogron ochroną jelit przed zapaleniem

Jak dowodzą hiszpańscy naukowcy, bogate w proantocyjanidyny ekstrakty z pestek winogron mogą chronić jelita przed zmianami spowodowanymi dietami wysokotłuszczową oraz wysokowęglowodanową.


Unikatowy skład aminokwasowy komosy ryżowej

Komosa ryżowa, inaczej nazywana quinoa, to pseudozboże z którym do czynienia mieli już nasi dziadkowie. Obecnie święci triumfy i coraz częściej możemy zobaczyć ją na sklepowych półkach. Jej imię rozsławił w 2013...




Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif