Rola kwasów tłuszczowych w leczeniu depresji

Depresja jest najczęściej spotykanym zaburzeniem psychicznym i jak szacuje WHO w 2020 roku będzie na drugim miejscu w rankingu występujących schorzeń na całym świecie, zaraz po chorobach układu sercowo – naczyniowego. Wielu...


Fruktoza w soku owocowym – czy jest się czego bać?

Obecne zainteresowanie fruktozą związane jest m.in. z globalnym problemem otyłości i kwestią nadmiernego spożycia cukrów prowadzącego do pogorszenia się stanu zdrowia całych społeczeństw.Czy istnieje jednak związek...


Międzynarodowa Konferencja Naukowa - Żywienie bez Granic

SKN Żywienia Klinicznego WUM oraz SKN Dietetyków WUM mają zaszczyt zaprosić wszystkich studentów, pracowników ochrony zdrowia oraz osoby zainteresowane tematyką żywienia zarówno w zdrowiu jak i...


Atopowe zapalenie skóry (AZS) o podłożu psychosomatycznym

Atopowe zapalenie skóry (AZS) jest długotrwałą, nawracająca, zapalną dermatozą o podłożu genetycznym, cechującą się wybitnie uporczywym świądem, suchością i łuszczeniem skóry, typowym dla danego wieku...


Prawne uwarunkowania zawodu dietetyka

W przeciwieństwie do zawodu lekarza, dentysty, pielęgniarki, położnej, ratownika medycznego, farmaceuty, felczera czy diagnosty laboratoryjnego, zawód dietetyka nie został uregulowany w odrębnym akcie rangi ustawowej. Tym...




Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2019 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif