Krótka charakterystyka procesu krystalizacji miodów

Cechą charakterystyczną każdego rodzaju miodu jest zachodzący w nim proces krystalizacji, którego szybkość jest zależna od wielu czynników: zarówno fizycznych jak i związanych ze składem chemicznym i rodzajem...


Selen – ważny mikropierwiastek w diecie Polaków

Selen to pierwiastek śladowy, który jest niezbędny do zachowania pełni zdrowia. Niestety, Polska leży na terenach w niego ubogich, dlatego obserwuje się niedobory selenu w diecie Polaków. Naukowcy podpowiadają, że...


Resweratrol w świetle najnowszych badań

Resweratrol jest związkiem o dużej aktywności biologicznej. Dotychczas najlepiej poznaną funkcją tej substancji jest udział w mechanizmie kardioprotekcyjnym. Z badań Wang S. i in. wynika, że resweratrol może przejawiać korzystne...


Anoreksja chorobą dziedziczną

Anoreksja to bardzo skomplikowane zaburzenie neurozwyrodnieniowe, charakteryzujące się najwyższą śmiertelnością wśród stanów psychiatrycznych. Choroba ta dotyka najczęściej młode kobiety w okresie dojrzewania i...


Czy na oliwie z oliwek można smażyć?

Jeszcze do niedawna sama byłam przekonana, że nie. Jednak sprawa wydaje się być bardziej skomplikowana. Wiele obiegowych, powszechnych opinii na temat oliwy nie ma rzetelnego, naukowego potwierdzenia. Ten tekst ma na celu rozwiać...




Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif