Bakterie probiotyczne w żywności - gdzie występują i jakie przynoszą korzyści?

Probiotyki są to żywe drobnoustroje, które podawane w odpowiednich ilościach, korzystnie wpływają na organizm człowieka, głównie poprzez poprawę równowagi mikrobioty jelitowej. Mogą zawierać w swoim...


Ekstrakt z pestek winogron ochroną jelit przed zapaleniem

Jak dowodzą hiszpańscy naukowcy, bogate w proantocyjanidyny ekstrakty z pestek winogron mogą chronić jelita przed zmianami spowodowanymi dietami wysokotłuszczową oraz wysokowęglowodanową.


Unikatowy skład aminokwasowy komosy ryżowej

Komosa ryżowa, inaczej nazywana quinoa, to pseudozboże z którym do czynienia mieli już nasi dziadkowie. Obecnie święci triumfy i coraz częściej możemy zobaczyć ją na sklepowych półkach. Jej imię rozsławił w 2013...


II konferencja „Experts of Microbiota” 20 marca 2020 r. Katowice

  Już 20 marca w Katowicach odbędzie się II konferencja „Experts of Microbiota". Będzie to multidyscyplinarne wydarzenie, przedstawiające aktualny stan wiedzy na temat roli mikrobiomu jelitowego oraz jego...


Nowy suplement żelaza z białkiem serwatkowym

Naukowcy z Federalnego Instytutu Technologii w Zurychu stworzyli nowy suplement łącząc nanofibryle białek serwatkowych oraz nanocząstki żelaza. Po przeprowadzeniu badań zaobserwowano korzystny wpływ tego zawiązku na organizmy...


 Top tygodnia







Dołącz do Nas

Reklama

Zostań autorem


Materiały prasowe
prosimy przesyłać na adres biuro@nutrilife.pl

Szczegółowe informacje dla autorów znajdziesz
TUTAJ

 

Co gdzie kiedy?

WIĘCEJ


Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif