W dniach 26-27 września 2012r. w Poznaniu odbędzie się Konferencja Współczesne trendy w technologii żywności - Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej.
Organizator: Koordynator Projektu Bioaktywna Żywność, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu oraz Komitet Nauk o Żywności PAN, Polskie Towarzystwo Nauk Żywieniowych - Oddział Wielkopolski, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności - Oddział Wielkopolski.
Celem konferencji jest integracja środowisk naukowych, zajmujących się szeroko rozumianą technologią żywności oraz żywieniem człowieka. Na konferencji przedyskutowane zostaną zagadnienia związane z produkcją, jakością i spożyciem produktów tradycyjnych, regionalnych oraz żywności prozdrowotnej. Poruszone zostaną problemy pozyskania oraz wykorzystania składników bioaktywnych w technologii żywności.
Więcej informacji: http://www.foodsciences.edu.pl/news_21.html
Autor publikacji
Piotr Wolski
Autor publikacj nie udostępnił swojej wizytówki.
Z udostępnionymi informacjami, w tym opublikowanymi pracami autora, możesz zapoznać się odwiedzając jego profil - [profil autora]