Godna i radosna starość w zdrowiu i dobrej kondycji - III Narodowy Kongres Żywieniowy  



Już 26 stycznia 2018 roku na stadionie Narodowym w Warszawie rozpocznie się niezwykłe wydarzenie - III Narodowy Kongres Żywieniowy. Tegoroczna edycja kongresu będzie przebiegać pod hasłem "Godna i radosna starość w zdrowiu i dobrej kondycji".

Udostępnij
Polub NutriLife.pl
Reklama

Tegoroczny kongres to dwa dni pasjonujących wykładów, ekscytujących spotkań z wybitnymi polskimi ekspertami w dziedzinie dietetyki, medycyny i geriatrii oraz jedyna w kraju tak profesjonalna i specjalistyczna debata społeczna dotycząca problemów żywienia i aktywności fizycznej osób starszych – to wszystko czeka na uczestników III Narodowego Kongresu Żywieniowego.

Wydarzenie organizowane przez Instytut Żywności i Żywienia, które już na stałe wpisało się w kalendarium imprez związanych z propagowaniem zdrowego odżywiania odbędzie się w dniach 26-27 stycznia 2018 na Stadionie PGE Narodowym w Warszawie. Trzecia już edycja Narodowego Kongresu Żywieniowego „Żywność, żywienie w prewencji i leczeniu – postępy 2017” będzie tym razem poświęcona osobom starszym.

Po raz pierwszy w Polsce na Kongresie zostanie zaprezentowana Piramida Zdrowego Żywienia dla osób starszych. Omówiony zostanie min. wpływ żywienia na kondycję zdrowotną i długowieczność, sposoby żywienia w określonych chorobach, interakcje żywności i suplementów diety z przyjmowanymi lekami oraz inne problemy związane ze starzeniem się.  

Drugi dzień obrad Kongresu po raz pierwszy zyska nową formułę społecznej debaty z udziałem przedstawicieli środowisk związanych z opieką nad ludźmi starszymi. Zaproszeni eksperci przedstawią konkretne, praktyczne wskazówki jak  sprawić, by rosnące w Polsce grono ludzi starszych mogło cieszyć się zdrowiem i dobrą kondycją przez wiele lat dbając o właściwe odżywianie i aktywność fizyczną.

Journal of NutriLife jako patron medialny serdecznie zaprasza na tegoroczną III edycję Narodowego Kongresu Żywieniowego.

Autor opracowania:


Udostępnij
Polub NutriLife.pl




  Autor publikacji

 Piotr Wolski

Piotr Wolski


Autor publikacj nie udostępnił swojej wizytówki.
Z udostępnionymi informacjami, w tym opublikowanymi pracami autora, możesz zapoznać się odwiedzając jego profil - [profil autora]

Reklama
Reklama

Zobacz także

Kurkumina – bioaktywny związek ostryżu długiego (Curcuma Longa) wykazujący liczne właściwości prozdrowotne
Kurkumina – bioaktywny związek ostryżu długiego (Curcuma Longa) wykazujący liczne właściwości prozdrowotne
Stężenie i gęstość wybranych roztworów handlowych - Niezbędnik
Stężenie i gęstość wybranych roztworów handlowych - Niezbędnik
Przeniesienie terminu II konferencji „Experts of Microbiota” 12 września  2020 r. Katowice
Przeniesienie terminu II konferencji „Experts of Microbiota” 12 września 2020 r. Katowice
Czekolada - proces produkcji, wady i przyczyny ich powstawania
Czekolada - proces produkcji, wady i przyczyny ich powstawania

Tematyka publikacji


DOŁĄCZ DO NAS
Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2024 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif