Nutriada 2015 - Turniej Wiedzy Dietetycznej  



Czasopismo Journal of NutriLife i Uniwersytet Jagielloński zaprasza wszystkich studentów dietetyki, technologii żywności, żywienia człowieka i bromatologii do wzięcia udziału w turnieju wiedzy dietetycznej - NUTRIADA 2015. Trzyosobowe zespoły studenckie staną w szranki w Krakowie w dniach 13-14 listopada 2015.

Udostępnij
Polub NutriLife.pl
Reklama

Cel

Celem Nutriady jest zweryfikowanie wiedzy i przygotowania merytorycznego uczestników  z zakresu wybranych chorób dietozależnych, poszczególnych chorób układu sercowo-naczyniowego, pokarmowego, nerwowego, chorób alergicznych, otyłości, żywienie różnych grup wiekowych, itd. oraz ocena podejścia do pacjenta indywidualnego, ocena zdolności prowadzenia edukacji żywieniowej, sprawdzenie umiejętności zaplanowania, zorganizowania i przygotowania materiałów edukacyjnych w edukacji żywieniowej dla wybranych grup pacjentów.

Organizatorzy

Kierunek Dietetyka Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum
Koło Naukowe Dietetyki przy Klinice Gastroentorologii i Hepatologii UJ CM

Komitet organizacyjny

Przewodnicząca komitetu organizacyjnego: dr hab. med. Małgorzata Zwolińska-Wcisło, prof. UJ

prof. dr hab. med. Tomasz Mach
prof. dr hab. Emilia Kolarzyk
dr med. Dorota Cibor
dr med. Małgorzata Szczepanek
dr Agnieszka Kozioł-Kozakowska
lek. med. Wojciech Dynowski
Natalia Sokalska
Anna Rzepecka
Magdalena Kubik
Dagmara Kłys
Anna Mruk
Justyna Gwóźdź
Patrycja Krynicka
Magdalena Giełbaga

Czas i miejsce

13-14 listopada 2015

Miejsce
Centrum Dydaktyczno Kongresowe
Wydziału Lekarskiego UJ CM
ul. Św. Łazarza 16
31-530 Kraków

Program

DZIEŃ 1 
Lunch
Powitanie uczestników oraz wszystkich gości 
Niedobory żywieniowe po operacjach bariatrycznych
dr hab. med. Jacek Sobocki
Klinika Chirurgii Ogólnej i Żywienia Klinicznego, Warszawski Uniwersytet Medyczny
Żywienie a nowotwory przewodu pokarmowego
prof. dr hab. med. Mirosław Jarosz
Klinika Chorób Metabolicznych i Gastroenterologii Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie
Test
  • 50 pytań jednokrotnego wyboru
  • Czas: 90 minut
  • Wynik każdego z zespołów będzie stanowić średnia wyliczona na podstawie indywidualnych wyników każdego z członków zespołu.
Przerwa kawowa. Sprawdzanie testów
Konkurencja zespołowa
  • Krzyżówka rozgałęziona
  • Liczba haseł: 20
  • Czas: 30 minut
Quiz – konkurencja zespołowa
Pytania otwarte
15 sekund na udzielenie odpowiedzi przez zespół
Czas trwania konkurencji: 30 minut
Zakończenie pierwszego dnia konkursu.
Zbiórka przy miejscu noclegu. Spacer po Krakowie. Impreza integracyjna.



 DZIEŃ 2
Otwarcie drugiego dnia konkursu. Przywitanie gości.

Konkurencja zespołowa. 
Praca z pacjentem. Przeprowadzanie wywiadu żywieniowego oraz opracowanie zaleceń dietetycznych dla konkretnego pacjenta

  • Konkurencja indywidualna

Role pacjentów odgrywane przez aktorów

 Ogłoszenie wyników. 
Rozdanie nagród indywidualnych oraz zespołowychZakończenie Turnieju
 

 

Autor opracowania:


Udostępnij
Polub NutriLife.pl




  Autor publikacji

dr inż. Tomasz Czernecki

dr inż. Tomasz Czernecki

Pracownik naukowy Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Praktyk oraz wykładowca m.in. dietetyki, żywienia klinicznego i nutrigenomiki. Uczestnik wielu projektów badawczych. Pomysłodawca i współwłaściciel Vitagenum.pl. Założyciel poradni dietetycznych w tym działającej przy UP w Lublinie. Redaktor naczelny Journal of NutriLife. [profil autora]

Reklama
Reklama

Zobacz także

Oleje roślinne, charakterystyka i technologia wytwarzania
Oleje roślinne, charakterystyka i technologia wytwarzania
Czekolada - proces produkcji, wady i przyczyny ich powstawania
Czekolada - proces produkcji, wady i przyczyny ich powstawania
Enzymy w przemyśle spożywczym
Enzymy w przemyśle spożywczym
Nowotwór jelita grubego - dieoprofilaktyka
Nowotwór jelita grubego - dieoprofilaktyka
Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2017 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif