Autor publikacji
Absolwentka dietetyki Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, kontynuująca kształcenie na studiach III stopnia w zakresie technologii żywności. Szczególnie bliskie są jej zagadnienia dotyczące cukrzycy typu 2 oraz projektowanie żywności funkcjonalnej przeznaczonej dla diabetyków.
Potencjał prebiotyczny ciceritolu obecnego w ciecierzycy
Kategoria: Naukowo przy kawie |
|
Dieta FODMAP w zespole jelita drażliwego
Kategoria: Przegląd prasy |
|
Posiadanie zwierząt domowych może zapobiec otyłości i alergiom u dzieci
Kategoria: Przegląd prasy |
|
Witamina D w czasie ciąży i jej związek z autyzmem
Kategoria: Przegląd prasy |
|
Nasiona roślin strączkowych w profilaktyce cukrzycy typu 2
Kategoria: Przegląd prasy |
|
Resweratrol w świetle najnowszych badań
Kategoria: Przegląd prasy |
|
Prozdrowotne właściwości sulforafanu
Kategoria: Przegląd prasy |
|
EFSA przygotuje opinię o dopuszczalnym dziennym dodatku cukru
Kategoria: Przegląd prasy |
|
Probiotyki w kosmosie
Kategoria: Przegląd prasy |