Dr Aneta Sławińska opowie nam o tym, jak najlepiej wykorzystać jesienne surowce pochodzenia naturalnego - grzyby. Kapelusze grzybów wieloowocnikowych mogą stać się dobrym źródłem dodatkowych składników odżywczych, po odpowiednim przygotowaniu.
Wraz z nadejściem astronomicznej jesieni zauważa się wiele zmian dotyczących żywienia człowieka jak i jego zapotrzebowania na substancje odżywcze. Wynika to z mniejszej dostępności sezonowych warzyw i owoców uprawianych w naszej strefie geograficznej. Jesienią polskie lasy obfitują w liczne grzyby wieloowocnikowe, które są dobrym źródłem białka, witaminy A, B1, B2. Mimo powyższych zalet oraz dobrej dostępności, ludzie rzadko wykorzystują je do sporządzenia codziennych posiłków. Dlaczego tak się dzieje? Z tym pytaniem zwróciłam się do Pani doktor Anety Sławińskiej, której ...
Tekst zawiera 1110 wyrazów. Będziesz go czytać 5 minut i 33 sekundy.
Publiakacja tylko dla naszych czytelników
Dołącz do czytelników
Uzyskaj dostęp do większej liczby publikacji, aktualności dietetycznych, powiadomień.
Logowanie
Autor publikacji
lic. Kamila Dzwonkowska
Autor publikacj nie udostępnił swojej wizytówki.
Z udostępnionymi informacjami, w tym opublikowanymi pracami autora, możesz zapoznać się odwiedzając jego profil - [profil autora]