Grzyby to wartościowy surowiec - dr Aneta Sławińska  



Dr Aneta Sławińska opowie nam o tym, jak najlepiej wykorzystać jesienne surowce pochodzenia naturalnego - grzyby. Kapelusze grzybów wieloowocnikowych mogą stać się dobrym źródłem dodatkowych składników odżywczych, po odpowiednim przygotowaniu.

Udostępnij
Polub NutriLife.pl
Reklama

Wraz z nadejściem astronomicznej jesieni zauważa się wiele zmian dotyczących żywienia człowieka jak i jego zapotrzebowania na substancje odżywcze. Wynika to z mniejszej dostępności sezonowych warzyw i owoców uprawianych w naszej strefie geograficznej. Jesienią polskie lasy obfitują w liczne grzyby wieloowocnikowe, które są dobrym źródłem białka, witaminy A, B1, B2. Mimo powyższych zalet oraz dobrej dostępności, ludzie rzadko wykorzystują je do sporządzenia codziennych posiłków. Dlaczego tak się dzieje? Z tym pytaniem zwróciłam się do Pani doktor Anety Sławińskiej, której ...




Publikacja dostępna po zalogowaniu

LOGOWANIE

e-mail:

hasło:

Nie pamiętasz hasła?


Nie masz jeszcze konta? Załóż je!
Autor opracowania:


Udostępnij
Polub NutriLife.pl




  Autor publikacji

lic. Kamila Dzwonkowska

lic. Kamila Dzwonkowska


Autor publikacj nie udostępnił swojej wizytówki.
Z udostępnionymi informacjami, w tym opublikowanymi pracami autora, możesz zapoznać się odwiedzając jego profil - [profil autora]

Reklama
Reklama

Zobacz także

Oleje roślinne, charakterystyka i technologia wytwarzania
Oleje roślinne, charakterystyka i technologia wytwarzania
Jak przygotowć 30% roztwór wodorotlenku sodu, a następnie rozcieńczyć go do 15%? - Niezbędnik
Jak przygotowć 30% roztwór wodorotlenku sodu, a następnie rozcieńczyć go do 15%? - Niezbędnik
Czekolada – klasyfikacja, właściwości oraz skład chemiczny
Czekolada – klasyfikacja, właściwości oraz skład chemiczny
Tajemnice pracy technologów przemysłu spożywczego
Tajemnice pracy technologów przemysłu spożywczego
Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2017 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif