World Food Warsaw 2014: Tak tworzy się międzynarodowa platforma kontaktów biznesowych w stolicy  



Przedstawiciele ponad 20 krajów zdecydowali się na udział w pierwszej edycji Międzynarodowych Targów Żywności World Food Warsaw 2014. Prócz najważniejszych krajów Unii Europejskiej i Rosji, swój udział zapowiedzieli m.in. przedstawiciele: Tajlandii, Chin, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Malezji. Impreza odbędzie się w dniach 9-11 kwietnia br. w Warszawskim Centrum EXPO XXI.

Udostępnij
Polub NutriLife.pl
Reklama
World Food 2014 targi żywieniowe

Targów o tak międzynarodowym charakterze jeszcze w stolicy nie było. Na pierwszą edycję World Food Warsaw 2014 przyjadą przedstawiciele firm z całego świata. Są biznesmeni z takich krajów, jak Niemcy, Wielka Brytania, Rosja, Włochy, Francja, Grecja, Finlandia, Hiszpania, Izrael i oczywiście Polska.

 

Dzięki zagranicznym biurom ITE Group na targach pojawią się też firmy z dalekich krajów: Tajlandii, Zjednoczonych Emiratów Arabskich, Malezji i Chin. Liczba wystawców cały czas rośnie, a organizatorzy spodziewają, że na inauguracji imprezy w Warszawie będzie około 100 firm i stowarzyszeń oraz kilka tysięcy zwiedzających z Polski i zagranicy.

 

Zarezerwuj stoisko: http://worldfood.pl/wystawcy/zarezerwuj-stoisko/

 

Taka międzynarodowa impreza na stałe zagości w kalendarzu targów w stolicy. Dobre perspektywy zdają się potwierdzać dane Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, według których eksport polskich produktów cały czas rośnie. Główne kierunki odbioru dla naszych firm, czyli Niemcy, Wielka Brytania i Rosja wzrosły w 2013 r. od 12 do 19 proc.

 

Na tamtejsze rynki eksportujemy soki owocowe, ryby wędzone, mięso drobiowe, ryby konserwowe, mrożone owoce, czekoladę, mięso przetworzone, jabłka, sery, mięso wieprzowe oraz pomidory. Dlatego wśród wystawców World Food Warsaw 2014 z Polski nie zabraknie m.in. producentów: owoców i warzyw i ich przetworów, mrożonek, mięsa, konserw mięsnych oraz rybnych; firm zajmujących się handlem, sokami owocowymi oraz eksporterów warzyw, napojów i alkoholi.

 

Zagraniczni wystawcy będą reprezentowali m.in. eksporterów ryżu, makaronów, napojów, ryb, konserw rybnych i mięsnych oraz gotowych dań. Przedstawiciele firm z krajów śródziemnomorskich zaprezentują najlepsze specjały tamtejszych kuchni, czyli ryby i owoce morza, oliwę z oliwek, suszone figi, owoce, warzywa, a także szeroką gamę różnych win.

 

Całości przeglądu nowoczesnej branży spożywczej dopełnią też producenci ekologicznej żywności i napojów. Będą np. firmy, które zajmują się dystrybucją słodyczy bez cukru.

 

- Mamy nadzieję, że gości i wystawców zaciekawi też bogaty program merytoryczny, który przygotowaliśmy na trzy dni imprezy - mówi Agnieszka Szpaderska, project manager targów World Food 2014. – Konferencje i panele dyskusyjne zaczynające się od polskich hitów eksportowych, a skończywszy na rynkach wschodnich i bezpieczeństwie żywności będą prowadzone codziennie od startu do zamknięcia imprezy. Wstęp na konferencje jest bezpłatny.

 

http://worldfood.pl/program/

 

ITE Group i Lentewenc zapraszają na imprezę: importerów i eksporterów żywności oraz napojów, przedstawicieli sieci sklepów detalicznych, właścicieli sklepów i hurtowni spożywczych, producentów żywności i napojów, kierownictwo punktów HoReCa, właścicieli piekarni i cukierni, stowarzyszenia i władze lokalne.

 

Co, gdzie kiedy?
Międzynarodowe Targi Żywności World Food Warsaw 2014 odbędą się w Warszawskim Centrum EXPO XXI przy ul. Prądzyńskiego 12/14. Impreza będzie trwała trzy dni, od 9 do 11 kwietnia 2014 r. Więcej:  www.worldfood.pl

 

Szczegółowe informacje: Agnieszka Szpaderska, Project Manager, e-mail: agnieszka@worldfood.pl

Autor opracowania:


Udostępnij
Polub NutriLife.pl




  Autor publikacji

 Piotr Wolski

Piotr Wolski


Autor publikacj nie udostępnił swojej wizytówki.
Z udostępnionymi informacjami, w tym opublikowanymi pracami autora, możesz zapoznać się odwiedzając jego profil - [profil autora]

Reklama
Reklama

Zobacz także

Zastosowanie kwasu L-askorbinowego w technologii piwa
Zastosowanie kwasu L-askorbinowego w technologii piwa
I Ogólnopolski Kongres Dietetyki i Medycyny Funkcjonalnej
I Ogólnopolski Kongres Dietetyki i Medycyny Funkcjonalnej
Apetyt na ekologię i tradycję
Apetyt na ekologię i tradycję
Targi Producentów Marek Własnych
Targi Producentów Marek Własnych
Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2024 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif