FOOD-to-GO, IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii  



W dniach 5-6 lutego 2014 r. odbędą się IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Wydarzenie będzie miało miejsce w hali AMBER EXPO w Gdańsku. Organizatorem targów jest firma easyFairs, która posiada wieloletnie doświadczenie w organizacji targów branżowych w Europie. W programi m.in. deserowe inspiracje, strefa bezglutenowa, strefa regionalna, seminaria LearnShopsTM.

 

Udostępnij
Polub NutriLife.pl
Reklama

   Gdańsk to miasto, do którego każdego roku przyjeżdżają turyści z kraju i ze świata, aby spędzić wakacje nad polskim morzem. Każdy turysta to również potencjalny klient, który z sezonu na sezon jest coraz bardziej wymagający. Jak zatem dopasować ofertę do wzrastających potrzeb? Udział w targach FOOD-to-GO pomoże znaleźć odpowiedź na to oraz wiele innych pytań.

 

Targi FOOD to GO, easyFairs

Miniona edycja targów spotkała się z bardzo dużym zainteresowaniem zarówno ze strony wystawców, gości targowych jak i mediów powodując tym samym, iż targi FOOD-to-GO stały się jedną z najważniejszych imprez gastronomicznych w kraju.

Nowość - DESEROWE INSPIRACJA

Podążając za potrzebami rynku organizatorzy targów postanowili urozmaicić program wydarzenia. Nowością tegorocznej edycji będzie strefa DESEROWE INSPIRACJE dedykowana lodziarniom i cukierniom. Tutaj będą Państwo mogli poznać najnowsze trendy smakowe oraz sposoby dekorowania ciast i ciasteczek. Wszystko po to, aby w kolejnych sezonach zyskać uznanie wśród coraz bardziej wymagających klientów. Gościem specjalnym strefy będzie Małgorzata Weber - Mistrz Karmelarstwa Artystycznego, specjalista „stylu angielskiego”, autorka podręczników „Pomysły i sposoby na dekoracje tortów” i „Od pomysłu do realizacji”, laureatka prestiżowego konkursu “Osobowość cukiernicza 2013”, członkini jury wielu europejskich konkursów cukierniczych.

Strefa bezglutenowa

To co z pewnością wyróżnia targi FOOD-to-GO to aktualne tematy i podążanie za ogólnoświatowymi trendami. Tak właśnie powstał pomysł na przygotowanie strefy produktów bezglutenowych. Patronem merytorycznym wydarzenia zostało po raz drugi Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W ramach targów FOOD-to-GO poruszony zostanie problem nietolerancji glutenu oraz braku odpowiedniego menu w restauracjach dla osób na diecie bezglutenowej. Gośćmi specjalnymi będą Jola Słoma & Mirek Trymbulak autorzy książek kucharskich i 12 serii programu kulinarnego ATELIER SMAKU na antenie Kuchni +.

Strefa regionalan

Koneserów tradycyjnych, pomorskich smaków zapraszamy do strefy regionalnej. To właśnie tu swoje produkty zaprezentują lokalni producenci żywności oraz stowarzyszenia. „Lokalne stowarzyszenia i producenci żywności udowodnią, że warto postawić na dobre jakościowo i świeże polskie produkty, z których tradycyjne dania, czynią każdy region naszego kraju niepowtarzalnym i wyjątkowym” – mówi Anna Przyborowska, Specjalista ds. Organizacji Targów.

Seminaria LearnShopsTM

Zachęcamy również do udziału w seminariach learnShops™. Dają one możliwość swobodnej wymiany doświadczenia oraz poglądów między uczestnikami. Udział w nich jest ponadto wyjątkowo komfortowy, ponieważ prezentacje odbywają się w otwartej przestrzeni targowej.

 

Szczegóły na www.easyfairs.com/pl/ftg2014

Organizator:

easyFairs Poland Sp. z o.o.
Tel. 12 651 95 20
Fax 12 651 95 22

Autor opracowania:


Udostępnij
Polub NutriLife.pl




  Autor publikacji

dr inż. Tomasz Czernecki

dr inż. Tomasz Czernecki

Pracownik naukowy Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Praktyk oraz wykładowca m.in. dietetyki, żywienia klinicznego i nutrigenomiki. Uczestnik wielu projektów badawczych. Pomysłodawca i współwłaściciel Vitagenum.pl. Założyciel poradni dietetycznych w tym działającej przy UP w Lublinie. Redaktor naczelny Journal of NutriLife. [profil autora]

Reklama
Reklama

Zobacz także

Obliczanie kwasowości potencjalnej - Niezbędnik
Obliczanie kwasowości potencjalnej - Niezbędnik
Decyzja zapadła! W tym roku stolicą przemysłu piekarniczego i cukierniczego będzie Lublin
Decyzja zapadła! W tym roku stolicą przemysłu piekarniczego i cukierniczego będzie Lublin
Napoje energetyczne - stanowisko Międzynarodowego Towarzystwa ds. Żywienia w Sporcie
Napoje energetyczne - stanowisko Międzynarodowego Towarzystwa ds. Żywienia w Sporcie
Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2017 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif