Buforu węglanowy (0,05 M) o zakresie pH 9,2-10,7 - Niezbędnik

W tej odsłonie niezbędnika prezentujemy metodykę przygotowania buforu węglanowego (0,05 M) w zakresie pH od 9,2 do 10,7.


Bufor weronalowy (0,05 M) o zakresie pH 6,8 - 9,2 - Niezbędnik

Tym razem opisujemy w niezbędniku przygotowanie buforu weronalowego o pH w zakresie od 6,8 do 9,2.


PRAKTYKI STUDENCKIE - Nestlé

Firma Nestlé ogłasza nabór na 3-miesięczne praktyki studenckie w Warszawskiej siedzibie firmy. Zainteresowani udziałem w praktykach powinni wypełnić do 15 kwietnia 2012r formularz zgłoszeniowy dostępny pod...


Czy Coca-cola i Pepsi zawiera rakotwórczy składnik?

W dniu 7 stycznia 2011 roku stan Kaliforni w USA wpisał 4-metyloimidazol na listę potencjalnych kancerogenów. Składnik ten występuje w karmelu stosowanym do barwienia m.in. takich napojów jak Coca-Cola i Pepsi.


Znakowanie produktów mleczarskich - GDA i Traffic lights

Znakowanie produktów często jest jedyną informacją dla kupującego o danym produkcie spożywczym. Jest to szczególnie ważne dla konsumentów dokonujących kupna zgodnie z potrzebami żywieniowymi lub zaleceniami...




Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2019 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif