Zasady żywienia osób chorych na nadciśnienie tętnicze

Nadciśnienie tętnicze w karajach Europy Zachodniej dotyczy 15-30% populacji dosrosłych osób. Patogeneza tego zjawiska jest złożona ale jdnym z czynników wspomagających leczenie nadciśnienia jest odpowiednio zbilansowana dieta. W...


Magazynowanie towarów żywnościowych

Magazynowanie produktów żywnościowych jest niezbędne zarówno z punktu widzenia konsumenta, który chce spożywać określone produkty przez cały rok, jak i producenta, w interesie którego jest utrzymanie ciągłości produkcji....


Inhibitory enzymów trawiennych jako środek towarzyszący dietoterapii

Inhibitory enzymów trawiennych występują powszechnie w pożywieniu człowieka i zwierząt. Inhibitory te są zaliczane do czynników antyżywieniowych, jednak w pewnych sytuacjach ich wpływ na organizm może być pozytywny. Znajdują...


Mniej soli, więcej pomidorów i ogórków, a może będzie 100-Lat

W doniesieniu przedstawiono wyniki badań naukowców z US Centers for Disease Control and Prevention nad wpływem wielkości spożycia w diecie sodu i potasu na występowanie m.in. chorób układu sercowo-naczyniowego....


Przygotowanie buforu octanowego (0,1 M) o zakresie pH 3,6 - 5,6 - Niezbędnik

Czas ucieka, praca prawie skończona, jeszcze został do zrobienia tylko bufor... zaraz, zaraz, gdzie przepis? I znów sprawdza się prawo Murphy'ego. Aby w choć małej części temu zaradzić w cyklu niezbędnik...




Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif