Publikacje ze słowem kluczowym: worldfood
Sektor EcoFood hitem targowym!
Szacuje się, że rynek żywności ekologicznej w Polsce w 2015 r. osiągnąłwartośćok. 800 mln zł. a w 2017 r. ma szansęprzekroczyć1 mld zł. Powierzchnia ekologiczna użytków rolnych w Polsce wynosi około 580 tys. ha....
Dobry produkt trzeba wypromować - WorldFood Warsaw 2017
Polskie rolnictwo świetnie sobie radzi na rynkach międzynarodowych, saldo w handlu rolnym jest dodatnie i wynosi 7,7 mld euro. Mimo dużych zawirowań związanych z rosyjskich embargiem, ciągle jednym z motorów napędowych...
Ruszyły targi WorldFood Warsaw 2016
Ruszyła trzecia edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw. Przez 3 dni EXPO XXI WARSZAWA jest miejscem spotkań biznesowych całej branży spożywczej. Bogaty program konferencyjny, spotkania B2B,...
Polacy przywiązują coraz więcej uwagi do żywności organicznej i produktów z certyfikatami. Chętnie sięgają po żywność tradycyjną, lokalną czy też pochodzącą „prosto od rolnika”.
Już dziś zaplanuj udział w WorldFood Warsaw 2016
Wielkimi krokami zbliżaja się III edycję Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw 2016, której wzorem lat ubiegłych jesteśmy patronem medialnym. Uwaga! Trwa już rezerwacja powierzchni...