Ruszyły targi WorldFood Warsaw 2016  



Ruszyła trzecia edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw. Przez 3 dni EXPO XXI WARSZAWA jest miejscem spotkań biznesowych całej branży spożywczej. Bogaty program konferencyjny, spotkania B2B, egzotyczne produkty, nowości od rodzimych producentów, prezentacja produktów wyróżnionych w prestiżowym konkursie o Złoty Medal targów WorldFood Warsaw to tylko niektóre z korzyści które czekają na odwiedzających gości! Jako Patron Medialny zapraszamy do udziału w pozostałych dniach targowych!

Udostępnij
Polub NutriLife.pl
Reklama

Dziś w Ceremonii Otwarcia targów udział wzięli:

  • Wiceminister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Zbigniew Babalski,
  • Poseł do Parlamentu Europejskiego Czesław Siekierski,
  • Prezes Agencji Rynku Rolnego Łukasz Hołubowski,

oraz organizatorzy:

  • dyrektor targów Agnieszka Szpaderska
  • Anatoly Sushon – dyrektor sektora żywności i opakować w grupie ITE.

 

„Konkurencja na światowym rynku żywności jest duża. Cieszę się, że w Warszawie odbywa się taka inicjatywa, na której spotykają się przedstawiciele sektora spożywczego. Mam nadzieję, że dzięki temu jeszcze więcej polskich produktów - smacznych, wartościowych i ekologicznych, będzie pojawiać się na europejskich stołach”

tymi słowami Zbigniew Babalski, Wiceminister Rolnictwa i Rozwoju Wsi otworzył III edycję Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw.

 

Wszystkich naszych czytelników serdecznie zapraszamy na targi.

 

Program tegorocznej edycji targów dostępny jest na stronie: 
http://www.worldfood.pl/Business-Programme/Konferencje.aspx

Program wykładowy przedstawiamy poniżej:

II dzień targów - 20 kwietnia 2016, godz. 10:00-17:00

  • 10:30–11:30 Restrykcje wobec handlu, w tym zmiany podatkowe i ich skutki w łańcuchu dostaw
  • 11:30-12:30 Commerce sector in Poland 2016 – an overview. Specification of distribution system of food products in Poland
  • 12:30 – 13:30 Ewolucja marek własnych na tle prognozowanych zmian rynku FMCG
  • 13:30 – 14:00 Zabezpieczenia płatności w transakcjach zagranicznych
  • 14:00 – 14:30 Weryfikacja etykiet spożywczych - znakowanie żywności wprowadzanej na rynek Unii Europejskiej
  • 14:30 – 15:00 Praktyczna interpretacja wymagań standardów sieci spożywczych
  • 15:00 – 15:30 Efektywne wykorzystanie narzędzi Internetowych w celu zwiększenia sprzedaży
  • 15:30 – 16:00 Trendy kulinarne 2016 r.

 
III dzień targów - 21 kwietnia 2016, godz. 10:00-15:00

  • 10:30 -11:30 Handel produktami ekologicznymi w Polsce w roku 2015
    Perspektywy rozwoju handlu produktami ekologicznymi oraz funkcjonalnymi w Polsce
    Idealnie zaprojektowana półka z produktami ekologicznymi
  • 12:00 – 12:30 Innowacyjność na rynku żywności organicznej
    Analiza nowości w kategorii żywności organicznej - Polska vs Europa vs Świat
    Analiza konsumenta - oczekiwania, nastawienia, zwyczaje zakupowe (Polska vs Europa)
    Przykłady interesujących nowości produktowych jako inspiracja do innowacji
  • 12:30 – 13:00 Certyfikat "Jakość Tradycja" - gwarancją  żywności wysokiej jakości
  • 13:00 – 13:30 Znakowanie produktów ekologicznych
  • 13:30 – 14:00 Szanse dla małych i średnich producentów wynikające z certyfikacji ekologicznej - możliwości zwiększenia dochodów, integracja w ramach klastrów i stowarzyszeń
Autor opracowania:


Udostępnij
Polub NutriLife.pl




  Autor publikacji

dr inż. Tomasz Czernecki

dr inż. Tomasz Czernecki

Pracownik naukowy Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Praktyk oraz wykładowca m.in. dietetyki, żywienia klinicznego i nutrigenomiki. Uczestnik wielu projektów badawczych. Pomysłodawca i współwłaściciel Vitagenum.pl. Założyciel poradni dietetycznych w tym działającej przy UP w Lublinie. Redaktor naczelny Journal of NutriLife. [profil autora]

Reklama
Reklama

Zobacz także

beECO & Natura Food 2012
beECO & Natura Food 2012
Czekolada – klasyfikacja, właściwości oraz skład chemiczny
Czekolada – klasyfikacja, właściwości oraz skład chemiczny
Charakterystyka serów - klasyfikacja, wartość odżywcza, produkcja, konsumpcja
Charakterystyka serów - klasyfikacja, wartość odżywcza, produkcja, konsumpcja
IV edycja Targów Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego BAKEPOL - Fotoreportaż
IV edycja Targów Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego BAKEPOL - Fotoreportaż
Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2017 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif