Ruszyła trzecia edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw. Przez 3 dni EXPO XXI WARSZAWA jest miejscem spotkań biznesowych całej branży spożywczej. Bogaty program konferencyjny, spotkania B2B, egzotyczne produkty, nowości od rodzimych producentów, prezentacja produktów wyróżnionych w prestiżowym konkursie o Złoty Medal targów WorldFood Warsaw to tylko niektóre z korzyści które czekają na odwiedzających gości! Jako Patron Medialny zapraszamy do udziału w pozostałych dniach targowych!
Udostępnij
Polub NutriLife.pl
Dziś w Ceremonii Otwarcia targów udział wzięli:
- Wiceminister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Zbigniew Babalski,
- Poseł do Parlamentu Europejskiego Czesław Siekierski,
- Prezes Agencji Rynku Rolnego Łukasz Hołubowski,
oraz organizatorzy:
- dyrektor targów Agnieszka Szpaderska
- Anatoly Sushon – dyrektor sektora żywności i opakować w grupie ITE.
„Konkurencja na światowym rynku żywności jest duża. Cieszę się, że w Warszawie odbywa się taka inicjatywa, na której spotykają się przedstawiciele sektora spożywczego. Mam nadzieję, że dzięki temu jeszcze więcej polskich produktów - smacznych, wartościowych i ekologicznych, będzie pojawiać się na europejskich stołach”
tymi słowami Zbigniew Babalski, Wiceminister Rolnictwa i Rozwoju Wsi otworzył III edycję Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw.
Wszystkich naszych czytelników serdecznie zapraszamy na targi.
Program tegorocznej edycji targów dostępny jest na stronie:
http://www.worldfood.pl/Business-Programme/Konferencje.aspx
Program wykładowy przedstawiamy poniżej:
II dzień targów - 20 kwietnia 2016, godz. 10:00-17:00
- 10:30–11:30 Restrykcje wobec handlu, w tym zmiany podatkowe i ich skutki w łańcuchu dostaw
- 11:30-12:30 Commerce sector in Poland 2016 – an overview. Specification of distribution system of food products in Poland
- 12:30 – 13:30 Ewolucja marek własnych na tle prognozowanych zmian rynku FMCG
- 13:30 – 14:00 Zabezpieczenia płatności w transakcjach zagranicznych
- 14:00 – 14:30 Weryfikacja etykiet spożywczych - znakowanie żywności wprowadzanej na rynek Unii Europejskiej
- 14:30 – 15:00 Praktyczna interpretacja wymagań standardów sieci spożywczych
- 15:00 – 15:30 Efektywne wykorzystanie narzędzi Internetowych w celu zwiększenia sprzedaży
- 15:30 – 16:00 Trendy kulinarne 2016 r.
III dzień targów - 21 kwietnia 2016, godz. 10:00-15:00
- 10:30 -11:30 Handel produktami ekologicznymi w Polsce w roku 2015
Perspektywy rozwoju handlu produktami ekologicznymi oraz funkcjonalnymi w Polsce
Idealnie zaprojektowana półka z produktami ekologicznymi
- 12:00 – 12:30 Innowacyjność na rynku żywności organicznej
Analiza nowości w kategorii żywności organicznej - Polska vs Europa vs Świat
Analiza konsumenta - oczekiwania, nastawienia, zwyczaje zakupowe (Polska vs Europa)
Przykłady interesujących nowości produktowych jako inspiracja do innowacji
- 12:30 – 13:00 Certyfikat "Jakość Tradycja" - gwarancją żywności wysokiej jakości
- 13:00 – 13:30 Znakowanie produktów ekologicznych
- 13:30 – 14:00 Szanse dla małych i średnich producentów wynikające z certyfikacji ekologicznej - możliwości zwiększenia dochodów, integracja w ramach klastrów i stowarzyszeń
Udostępnij
Polub NutriLife.pl