Żywność – tradycja i nowoczesność
Czas i miejsce:
Termin szkolenia:
2018-05-24 - 2018-05-25
Termin zgłoszeń: --
Miejsce konferencji: Lublin
Opis:
XXIII Sesja Sekcji Młodej Kadry Naukowej jest kontynuacją wieloletniej tradycji spotkań, które mają na celu wymianę
poglądów w zakresie nauk o żywności i żywieniu oraz integrację młodych środowisk naukowych z kraju i ze świata. Jest
również doskonałą okazją do wymiany doświadczeń w gronie kadry naukowej oraz przedstawicieli przemysłu
spożywczego. Tegoroczny temat wiodący Sesji obejmuje cały obszar badań zawiązany z żywnością w kontekście zarówno
tradycyjnych technologii jak i nowoczesnych metod przetwórstwa żywności.
Pokładamy nadzieję, iż tegoroczna Sesja spełni oczekiwania uczestników oraz stanie się forum wymiany doświadczeń
naukowych, jak również przyczyni się do dalszej integracji środowiska związanego z naukami o żywności i żywieniu.
Tematyka Sesji:
- Technologia i biotechnologia żywności
- Prozdrowotne cechy żywności
- Trendy w żywieniu człowieka
- Jakość i bezpieczeństwo żywności
- Inżynieria przetwórstwa żywności
- Żywność regionalna i tradycyjna
Organizator:
PTTŻ Oddział Lubelski
Adres
ul. Skromna 8
Lublin, 20-704
tel.: 81 462 33 41
fax: 81 462 33 45
e-mail: smknlublin@up.lublin.pl
Informacje dodatkowe:
Maksymalny koszt udziału:
450 zł
Strona www: http://mkn.ultra.edu.pl
-- - pole nie zostało uzupełnione