Kalendarz wydarzeń

Kalendarium dietetyka, technologa żywności to:

Uwaga: Termin tego wydarzenia minął.

Stosowanie dodatków do żywności – aktualny stan prawny

Czas i miejsce:
Termin szkolenia: 2013-03-20
Termin zgłoszeń: 2013-03-20
Miejsce konferencji: Warszawa

Reklama
Opis:
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „Stosowanie dodatków do żywności – aktualny stan prawny”, która odbędzie się w dniu 23 marca 2013 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.



W programie między innymi:

- Zmiany wymagań w załączniku II do rozporządzenia 1333/2008 w zakresie stosowania w żywności określonych dodatków



- Okresy przejściowe na dostosowanie produktów, w tym status przepisów krajowych



- Na co przedsiębiorcy powinni zwracać uwagę w zapisach przepisów o dodatkach – kategorie żywności, specyficzne określenia i definicje, itp.



- Żywność o właściwościach barwiących – konsekwencje zastosowania w produktach spożywczych, klasyfikacja



- Nowe rozporządzenia unijne z zakresu stosowania aromatów – znaczenie praktyczne dla przedsiębiorców



- Znakowanie aromatów – dyskusje państw członkowskich
Organizator:
Polska Federacja Producentów Żywności, Związek Pracodawców

tel. 22 830 70 55, fax: 22 830 70 56

ul. Chałubińskiego 8, Warszawa



Kontakt: Monika Jonczak, Dyrektor ds. Marketingu

telefon: +48 22 830 70 55,

e-mail: m.jonczak@pfpz.pl

biuro@pfpz.pl
Informacje dodatkowe:
Maksymalny koszt udziału: 984 zł
Strona www:


-- - pole nie zostało uzupełnione


Archiwum wydarzeń znajdziesz [ TUTAJ ]

Możesz też dodać: konferencje, wykłady, targi, wystawy, szkolenia, warsztaty


NAJBLIŻSZE KONFERENCJE
Brak nadchodzących wydarzeń

Dodaj wydarzenie
Reklama
Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2022 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif