Optymalizacja dietetyczna – praktyczne układanie diet
Czas i miejsce:
Termin szkolenia:
2015-11-14
Termin zgłoszeń: 2015-11-14
Miejsce konferencji: Kraków
Opis:
Szkolenie ma na celu nauczenie uczestników komponowanie jadłospisów z zastosowaniem żywieniowego programu komputerowego. W trakcie szkolenia zostaną przedstawione konkretne przypadki kliniczne pacjentów, zostanie omówione postępowania a następnie optymalizacji diety zgodnie z zaleceniami w danej jednostce chorobowej.
W programie szkolenia następujące tematy:
-Pacjent z otyłością – dobór właściwego deficytu energetycznego-dieta odchudzająca.
-Kobieta w ciąży – wyliczanie i poprawa gęstości odżywczej diety poprzez zastosowanie suplementów
-Pacjent z hipercholesterolemią i dyslipidemią – kształcenie umiejętności komponowania potraw z produktów spożywczych mających korzystny wpływ na profil lipidowy.
-Pacjent z niedoczynnością tarczycy – dobór wartości energetycznej diety i właściwej proporcji między składnikami energiodajnymi. Produkty spożywcze niewskazane.
OPŁATY: 300 zł uczestnicy / 250 zł studenci
Organizator:
Nutri Center
Biuro: os. Strusia 9/27 31-808 Kraków
tel: 504-095-602
e-mail: kontakt@nutricenter.pl
Miejsce szkolenia: Studio Kreatywnej Współpracy, ul. Królewska 2/2, 30-045 Kraków
Informacje dodatkowe:
Maksymalny koszt udziału:
300 zł
Strona www: http://nutricenter.pl/szkolenia/optymalizacja-dietetyczna-praktyczne-ukladanie-diet/
-- - pole nie zostało uzupełnione