Kalendarz wydarzeń

Kalendarium dietetyka, technologa żywności to:

Uwaga: Termin tego wydarzenia minął.

Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka cz.I - MORFOLOGIA KRWI OBWODOWEJ

Czas i miejsce:
Termin szkolenia: 2015-10-18
Termin zgłoszeń: 2015-10-18
Miejsce konferencji: Bydgoszcz

Reklama
Opis:
Warsztat skierowany dla dietetyków, studentów dietetyki oraz wszystkich, którzy chcieliby dowiedzieć się jak prawidłowo interpretować wyniki badań laboratoryjnych, a zdobytą wiedzę przełożyć na praktykę.



Program:



1.Wyniki badań laboratoryjnych jako podstawowy element prawidłowo zebranego wywiadu żywieniowego.



2.Jak przygotować się do badania? Wpływ fazy przedanalitycznej na badania hematologiczne.



3.Morfologia – niedoceniona skarbnica informacji o pacjencie. Jak interpretować odchylenia od prawidłowych wartości?



4.Objawy kliniczne i zmiany laboratoryjne

w diagnostyce różnicowej niedokrwistości.



5. Od przypadku do przypadku - case study.



6. Lipidogram – obalamy mity cholesterolowe.



7. Nietolerancje pokarmowe – czy FoodDetective/FoodProfil niosą istotne informacje kliniczne?



Miejsce: Centrum Edukacji Żywieniowej w Bydgoszczy,

ul. Gdańska 65/4 (nad cukiernią Sowa, Salon Fryzjerski Atelier Daniel Stańczyk), Bydgoszcz
Organizator:
Monika Gackowska

email: monikagackowska@wp.pl



Miejsce: Centrum Edukacji Żywieniowej w Bydgoszczy,

ul. Gdańska 65/4, Bydgoszcz
Informacje dodatkowe:
Maksymalny koszt udziału: 129 zł
Strona www:


-- - pole nie zostało uzupełnione


Archiwum wydarzeń znajdziesz [ TUTAJ ]

Możesz też dodać: konferencje, wykłady, targi, wystawy, szkolenia, warsztaty


SZKOLENIA / WARSZTATY
Brak nadchodzących wydarzeń

Dodaj wydarzenie
Reklama
Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2022 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif