DIETOCOACHING – I stopień
Czas i miejsce:
Termin szkolenia:
2014-02-15
Termin zgłoszeń: 2014-02-15
Miejsce konferencji: Poznań
Opis:
Program:
1. Czym jest coaching i jaka jest jego rola w zmianie zachowań związanych z jedzeniem?
- Podstawy teoretyczne coachingu
- Dietcoaching – nowy wymiar pracy z pacjentem
2. Psychologiczne problemy pacjentów otyłych
- Psychologiczna charakterystyka pacjenta z nadwagą
- Przyczyny nieprawidłowych zachowań związanych z jedzeniem
- Problemy psychologiczne i zniekształcenia poznawcze występujące u pacjentów
3. Podstawowe zasady skutecznej komunikacji w dietcoachingu
- Najważniejsze zasady prawidłowej relacji dietetyk – pacjent
- Stosowane narzędzia komunikacyjne
- Analiza różnych stylów komunikacji
- Ćwiczenia praktyczne
4. Czym jest wywiad motywujący?
- Istota wywiadu motywującego w opiece zdrowotnej
- Jak skutecznie motywować pacjenta
- Etapy wprowadzania zmian w zachowaniach zdrowotnych i nawykach żywieniowych
Organizator:
Nutricenter
os. Strusia 9/27
31-808 Kraków
Miejsce wydarzenia:
Młyńska 5/9, Poznań
Informacje dodatkowe:
Maksymalny koszt udziału:
250 zł
Strona www: http://www.nutricenter.home.pl/
-- - pole nie zostało uzupełnione