Kalendarium dietetyka, technologa żywności to:

Uwaga: Termin tego wydarzenia minął.

WSPÓŁCZESNE PROBLEMY I ZALECENIA ŻYWIENIOWE DOTYCZĄCE DZIECI, DOROSŁYCH I OSÓB STARSZYCH

Czas i miejsce:
Termin szkolenia: 2013-11-15
Termin zgłoszeń: 2013-11-15
Miejsce konferencji: Leszno
Reklama
Opis:
I. Wyzwania współczesnej dietetyki dzieci i młodzieży

- Najczęstsze błędy dietetyczne w żywieniu dzieci i młodzieży

- Błędy żywieniowe jako czynnik etiologiczny chorób dzieci i młodzieży

- Diety ubogoenergetyczne w żywieniu dzieci i młodzieży - charakterystyka, zastosowanie kliniczne

- Suplementy diety w żywieniu dzieci i młodzieży - za i przeciw



II. Problemy i zalecenia żywieniowe u osób dorosłych

- Dieta spersonalizowana - zalecenia i reguły jej przygotowania

- Aspekty prawne i zdrowotne stosowania nowej żywności w żywieniu dorosłych

- Problemy żywieniowe osób z chorobami układu oddechowego

- Czerwone wino jako czynnik kardioprotekcyjny



III. Odżywianie w kontekście starzenia się organizmu

- Niedożywienie jako problem geriatryczny

- Witaminy i mikroelementy w diecie osób starczych starszych

- Miejsce diety w profilaktyce i leczeniu osteoporozy

- Restrykcja kaloryczna a długość i jakość życia
Organizator:
Miejsce konferencji:

Wyższa Szkoła Humanistyczna

im. Króla Stanisława Leszczyńskiego

ul. Królowej Jadwigi 10

64-100 Leszno



tel. 65 529 31 78 wew. 46

tel. kom. 693 58 50 50

mail: anna.bartkowiak@wsh-leszno.pl
Informacje dodatkowe:
Maksymalny koszt udziału: 250 zł
Strona www:


-- - pole nie zostało uzupełnione


Archiwum wydarzeń znajdziesz [ TUTAJ ]

Możesz też dodać: konferencje, wykłady, targi, wystawy, szkolenia, warsztaty

Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2016 NutriLife.pl