Naukowo przy kawie

Bez czarny - roślina bogata w związaki bioaktywne o właściwościach prozdrowotnych

Bez czarny - roślina bogata w związaki bioaktywne o właściwościach prozdrowotnych

Bez czarny jest powszechnie występującym drzewem bądź krzewem w Europie. Od setek lat, jego surowce – kwiaty oraz owoce są wykorzystywane w leczeniu różnych dolegliwości i chorób. Roślina ta stanowi bogate...


Naukowo przy kawie

Sprawdź jakiej łyżki używasz!

Sprawdź jakiej łyżki używasz!

Wiek XXI nazywany jest „Wiekiem jakości”, ale jak się okazuje nawet łyżki i łopatki używane w kuchni nie zawsze są w pełni bezpieczne dla zdrowia konsumenta. A wszystko przez import z krajów, w których nie...


Naukowo przy kawie

"ODCHUDZACZE" - złoty środek czy droga donikąd?

Pogoń za profitami finansowymi, szybki i niezdrowy tryb życia to cechy współczesnego społeczeństwa. Brak czasu na zdrowe regularne posiłki i siedzący tryb życia przyczynia się do rozwoju globalnego problemu, jakim jest...


Naukowo przy kawie

GAC, kolczaste panaceum

GAC, kolczaste panaceum

Jest taki owoc, który śmiało może stawać w szranki z dowolną „rośliną stulecia”. Na swoją sławę pracuje powoli, dopiero najnowsze badania potwierdzają jego unikatowy skład oraz właściwości, co otwiera mu drogę do...


Naukowo przy kawie

Granaty - właściwości przeciwmiażdżycowe

Granaty - właściwości przeciwmiażdżycowe

Badanie opublikowane m.in. w czasopiśmie Atherosclerosis potwierdza, że ekstrakt z granatu może zapobiegać i / lub zmniejszać zmiany miażdżycowe naczyń krwionośnych, które jako czynnik ryzyka przyczyniają się do wysokiej...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2024 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif