Naukowo przy kawie

GAC, kolczaste panaceum

GAC, kolczaste panaceum

Jest taki owoc, który śmiało może stawać w szranki z dowolną „rośliną stulecia”. Na swoją sławę pracuje powoli, dopiero najnowsze badania potwierdzają jego unikatowy skład oraz właściwości, co otwiera mu drogę do...


Naukowo przy kawie

Granaty - właściwości przeciwmiażdżycowe

Granaty - właściwości przeciwmiażdżycowe

Badanie opublikowane m.in. w czasopiśmie Atherosclerosis potwierdza, że ekstrakt z granatu może zapobiegać i / lub zmniejszać zmiany miażdżycowe naczyń krwionośnych, które jako czynnik ryzyka przyczyniają się do wysokiej...


Naukowo przy kawie

Jakość żywności ekologicznej

Jakość żywności ekologicznej

Choroby cywilizacyjne nazywane obecnie także przewlekłymi chorobami niezakaźnymi, do których należą m.in. cukrzyca, otyłość, miażdżyca, nowotwory i alergie wywoływane są przez nieprawidłowy sposób odżywiania,...


Naukowo przy kawie

Indeks i ładunek glikemiczny

Indeks i ładunek glikemiczny

Indeks glikemiczny jest wartością pomagającą odróżnić produkty spożywcze, z których węglowodany wchłaniają się szybko od tych, które uwalniaja je powowoli i dostarczają energii przez dłuższy czas....


Naukowo przy kawie

Czy można cofnąć zegar biologiczny? Tak?

Czy można cofnąć zegar biologiczny? Tak?

Jak donosi Polska Agencja Prasowa w piśmie „Lancet Oncology” ukazała się publikacja w której badacze udowadniają, że aktywność fizyczna, dieta wegetariańska i medytacja mogą odwrócić proces...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif