Naukowo przy kawie

Uzależnienie od jedzenia - mit czy fakt?

Uzależnienie od jedzenia - mit czy fakt?

Czy mówisz czasem "nie potrafię sobie tego odmówić" lub "jestem czekoladoholikiem"? Często używamy języka związanego z uzależnieniem, aby opisać nasze relacje z żywnością. Ale czy to naprawdę możliwe, aby być...


Naukowo przy kawie

Tajemnice pracy technologów przemysłu spożywczego

Tajemnice pracy technologów przemysłu spożywczego

Obowiązywanie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego (UE) nr 1169/2011 dotyczącego znakowania produktów spożywczych to gorący temat, którego echo nie słabnie od początku roku. Ustalenie wielkości czcionki, konieczne oznaczanie...


Naukowo przy kawie

Bez czarny - roślina bogata w związaki bioaktywne o właściwościach prozdrowotnych

Bez czarny - roślina bogata w związaki bioaktywne o właściwościach prozdrowotnych

Bez czarny jest powszechnie występującym drzewem bądź krzewem w Europie. Od setek lat, jego surowce – kwiaty oraz owoce są wykorzystywane w leczeniu różnych dolegliwości i chorób. Roślina ta stanowi bogate...


Naukowo przy kawie

Sprawdź jakiej łyżki używasz!

Sprawdź jakiej łyżki używasz!

Wiek XXI nazywany jest „Wiekiem jakości”, ale jak się okazuje nawet łyżki i łopatki używane w kuchni nie zawsze są w pełni bezpieczne dla zdrowia konsumenta. A wszystko przez import z krajów, w których nie...


Naukowo przy kawie

"ODCHUDZACZE" - złoty środek czy droga donikąd?

Pogoń za profitami finansowymi, szybki i niezdrowy tryb życia to cechy współczesnego społeczeństwa. Brak czasu na zdrowe regularne posiłki i siedzący tryb życia przyczynia się do rozwoju globalnego problemu, jakim jest...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif