Przegląd prasy

Probiotyki w kosmosie

Probiotyki w kosmosie

W bieżącym roku rusza pierwszy na świecie eksperyment z wykorzystaniem żywych kultur bakterii probiotycznych w warunkach przestrzeni kosmicznej. Badania będą ukierunkowane głównie na ocenę wpływu probiotyków na...


Przegląd prasy

Zaburzenia mikroflory jelitowej mogą prowadzić do otyłości

Zaburzenia mikroflory jelitowej mogą prowadzić do otyłości

Otyłość jest związana ze zmianami w naszej florze bakteryjnej złożonej z bilionów mikroorganizmów zamieszkujących jelita. Mechanizm ten nie był jednak do końca poznany. W badaniu opublikowanym w czasopiśmie Nature,...


Przegląd prasy

Wodorosty jako skuteczna broń w walce z alergiami pokarmowymi

Wodorosty jako skuteczna broń w walce z alergiami pokarmowymi

Algi już od dawna odgrywają istotną rolę w przemyśle spożywczym w krajach azjatyckich. Ostatnimi czasy zyskują na popularności również w Ameryce i Europie jako modne przekąski - zdrowa alternatywa dla chipsów....


Przegląd prasy

Osoby otyłe inaczej reagują na smak niż te z zaburzeniami łaknienia

Osoby otyłe inaczej reagują na smak niż te z zaburzeniami łaknienia

Naukowcy z University of Colorado Anschutz Medical Campus odkryli, że kobiety cierpiące na anoreksję reagują inaczej na smak niż osoby otyłe. Może to prowadzić do opracowania nowych metod leczenia zaburzeń odżywiania.


Przegląd prasy

Mięso przyczyną wzrostu śmiertelności - badania na grupie ponad 1,5 miliona osób

Mięso przyczyną wzrostu śmiertelności - badania na grupie ponad 1,5 miliona osób

Na podstawie przeprowadzonych na wielką skalę badań z udziałem ponad 1,5 miliona osób stwierdzono, że wyższa śmiertelność dotyczy tych, u których podstawą codziennej diety jest mięso, zwłaszcza czerwone i...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif