Naukowo przy kawie

Gluten w diecie niemowląt a celiakia – prawdy i mity

Gluten w diecie niemowląt a celiakia – prawdy i mity

W 2008 r. Europejskie Towarzystwo Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci (ESPGHAN) wydało stanowisko dotyczące glutenu w diecie niemowląt, w którym rekomendowało rozpoczęcie podawania glutenu jeszcze w okresie...


Naukowo przy kawie

Etykieta – źródło informacji dla konsumenta

Etykieta – źródło informacji dla konsumenta

Obecnie półki sklepowe zalewane są wieloma takimi samymi produktami różniącymi się marką producenta, a także ceną samego produktu. Coraz częściej producenci żywności kuszą konsumenta zapewnieniami o...


Naukowo przy kawie

Metabolizm kwasu foliowego a stan zdrowia - metylacja

Metabolizm kwasu foliowego a stan zdrowia - metylacja

Metylacja to zagadnienie o którym coraz częściej mówi się w gabinetach dietetycznych. W publikacji przedstawiono najważniejsze inforamcje na temat roli tzw. "metylacji" w kształtowaniu zdrowia. Zarysowano najczęstrze...


Naukowo przy kawie

Prof. dr hab. Krzysztof Krygier - wpływ tłuszczów roślinnych i margaryn na zdrowie człowieka

Prof. dr hab. Krzysztof Krygier - wpływ tłuszczów roślinnych i margaryn na zdrowie człowieka

Tłuszcze są jednym z głównych składników pożywienia. Z tego względu wiedza na temat ich jakości i oddziaływania na organizm człowieka jest dla dietetyka niezwykle istotna. Z tego względu publikujemy przesłany do...


Naukowo przy kawie

Zielone koktajle mocy!

Zielone koktajle mocy!

Okres wiosenno-letni to czas, gdy bardziej o siebie dbamy chcąc osiągnąć szczupłą sylwetkę i ładny, zdrowy wygląd. Sprzymierzeńcem w tych staraniach są sezonowe produkty, które w tym czasie są najświeższe, bogate w...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif