Naukowo przy kawie

Prof. dr hab. Krzysztof Krygier - wpływ tłuszczów roślinnych i margaryn na zdrowie człowieka

Prof. dr hab. Krzysztof Krygier - wpływ tłuszczów roślinnych i margaryn na zdrowie człowieka

Tłuszcze są jednym z głównych składników pożywienia. Z tego względu wiedza na temat ich jakości i oddziaływania na organizm człowieka jest dla dietetyka niezwykle istotna. Z tego względu publikujemy przesłany do...


Naukowo przy kawie

Zielone koktajle mocy!

Zielone koktajle mocy!

Okres wiosenno-letni to czas, gdy bardziej o siebie dbamy chcąc osiągnąć szczupłą sylwetkę i ładny, zdrowy wygląd. Sprzymierzeńcem w tych staraniach są sezonowe produkty, które w tym czasie są najświeższe, bogate w...


Naukowo przy kawie

Zmiana nawyków żywieniowych - nie wystarczy tylko chcieć!

Zmiana nawyków żywieniowych - nie wystarczy tylko chcieć!

O sile nawyków miał okazję przekonać się każdy kto próbował choć raz dokonać zmiany. Ich moc wynika z powtarzalności, powielania tych samych wyuczonych schematów. Gdyby nawyki szybko znikały trzeba byłoby...


Naukowo przy kawie

Premiera - Nowa piramida żywieniowa IŻŻ

Premiera - Nowa piramida żywieniowa IŻŻ

Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie przygotował i opublikował nową piramidę żywieniową, która teraz nosi nazwę "Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej". Na pierwszy rzut oka widać kilka zasadniczych...


Naukowo przy kawie

Piperyna i jej wszechstronne działanie

Piperyna i jej wszechstronne działanie

Przyprawy towarzyszyły ludziom od najdawniejszych czasów. Kiedyś były bardzo cenionym towarem przetargowym. W późniejszych czasach wykorzystywane były głównie do potraw w celu nadania im charakterystycznego smaku...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif