W tym dziale zamieszczamy recenzowane publikacje naukowe.




Publikacja przeglądowa

Znaczenie prebiotyków w diecie człowieka

Znaczenie prebiotyków w diecie człowieka

Właściwy wybór żywności jest kluczową umiejętnością wpływającą na stan zdrowia. Rozwój nauk o żywności i żywieniu zapoczątkował erę żywności funkcjonalnej (ang. functional food), przynoszącej mierzalne...


Krótkie doniesienie

Metoda BIA – przeprowadzanie badania oraz odczytywanie pomiarów

Metoda BIA – przeprowadzanie badania oraz odczytywanie pomiarów

Istnieje szereg metod pozwalających w mniejszym lub większym stopniu ocenić skład i budowę ciała człowieka. Do najbardziej popularnych zaliczyć można: pomiar masy ciała, badania antropometryczne (w skład których wchodzą...


Publikacja przeglądowa

Żywność ekologiczna - wymogi oraz znakowanie

Żywność ekologiczna - wymogi oraz znakowanie

Żywność ekologiczna cieszy się rosnącym zainteresowaniem wśród konsumentów, którzy coraz częściej zwracają uwagę na jakość produktów spożywczych. Stosunkowo wygórowana cena artykułów...


Publikacja przeglądowa

Dodatki smakowo - zapachowe stosowane w produkcji serów

Dodatki smakowo - zapachowe stosowane w produkcji serów

Smak i zapach, wygląd zewnętrzny, a także konsystencja produktów spożywczych należą do czynników mających bezpośredni wpływ na ich wybór przez konsumentów. Dotyczy to zwłaszcza produktów...


Publikacja przeglądowa

Olej kokosowy- właściwości i znaczenie w diecie człowieka

Olej kokosowy- właściwości i znaczenie w diecie człowieka

Olej kokosowy jest tłuszczem, który wśród konsumentów wzbudza wiele skrajnych emocji. Przez swoich zwolenników często określany jest mianem „najzdrowszego z tłuszczów”, z kolei jego...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif