W tym dziale zamieszczamy recenzowane publikacje naukowe.




Publikacja przeglądowa

Prozdrowotne właściwości morwy białej

Prozdrowotne właściwości morwy białej

W dzisiejszych czasach wzrasta zainteresowanie naturalnymi sposobami prewencji oraz leczenia chorób. Jednym z nich jest włączenie do diety pacjenta, a także osób z grupy ryzyka, naparów, syropów,...


Publikacja przeglądowa

Atopowe zapalenie skóry – charakterystyka schorzenia oraz postępowanie dietetyczne

Atopowe zapalenie skóry – charakterystyka schorzenia oraz postępowanie dietetyczne

Atopowe zapalenie skóry (AZS) należy do chorób atopowych. Wielu pacjentów z alergią wziewną lub pokarmową nie jest świadomych, iż chorują na AZS. Sytuacja ta jest wynikiem trudności w diagnostyce tej choroby....


Publikacja przeglądowa

Żywność funkcjonalna - przykłady i znaczenie w diecie człowieka

Żywność funkcjonalna - przykłady i znaczenie w diecie człowieka

Żywność funkcjonalna nazywana jest również „środkami spożywczymi specjalnego przeznaczenia żywieniowego”. Do grupy tej zalicza się produkty żywnościowe, które wykazują udokumentowany, korzystny wpływ...


Publikacja przeglądowa

Naturalne związki bioaktywne w profilaktyce i leczeniu choroby Alzheimera

Naturalne związki bioaktywne w profilaktyce i leczeniu choroby Alzheimera

Choroba Alzheimera jest przewlekłym schorzeniem neurodegeneracyjnym, skutkiem którego jest stopniowy zaniku pamięci oraz funkcji poznawczych (np., orientacji przestrzennej, poprawnego liczenia czy upośledzenia mowy)....


Publikacja przeglądowa

Zastosowanie żywności fermentowanej w żywieniu osób z nietolerancją laktozy

Zastosowanie żywności fermentowanej w żywieniu osób z nietolerancją laktozy

Nietolerancję laktozy uważa się za jedną z najczęściej spotykanych nietolerancji pokarmowych. Jest to schorzenie bardzo rozpowszechnione na świecie.  W niektórych rejonach cierpi na nie nawet 100% danej populacji. W...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif