Naukowo przy kawie

Nasiona chia – luksusowy kaprys czy skarbnica zdrowia?

Nasiona chia – luksusowy kaprys czy skarbnica zdrowia?

Małe, ciemne, niepozorne ziarenka mają niesamowity potencjał odżywczy. W pradawnej medycynie ludowej Majów i Azteków królują od wieków, jednak na naszym rynku obecne są od niedawna. W przeszłości były...


Naukowo przy kawie

Potencjał prebiotyczny ciceritolu obecnego w ciecierzycy

Potencjał prebiotyczny ciceritolu obecnego w ciecierzycy

Prebiotyki są składnikami pożywienia selektywnie stymulującymi wzrost mikroflory przewodu pokarmowego, która wykorzystuje je w procesie fermentowania. Dzięki temu realnie zauważalny jest korzystny wpływ na zdrowie człowieka....


Naukowo przy kawie

Gluten w diecie niemowląt a celiakia – prawdy i mity

Gluten w diecie niemowląt a celiakia – prawdy i mity

W 2008 r. Europejskie Towarzystwo Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci (ESPGHAN) wydało stanowisko dotyczące glutenu w diecie niemowląt, w którym rekomendowało rozpoczęcie podawania glutenu jeszcze w okresie...


Naukowo przy kawie

Etykieta – źródło informacji dla konsumenta

Etykieta – źródło informacji dla konsumenta

Obecnie półki sklepowe zalewane są wieloma takimi samymi produktami różniącymi się marką producenta, a także ceną samego produktu. Coraz częściej producenci żywności kuszą konsumenta zapewnieniami o...


Naukowo przy kawie

Metabolizm kwasu foliowego a stan zdrowia - metylacja

Metabolizm kwasu foliowego a stan zdrowia - metylacja

Metylacja to zagadnienie o którym coraz częściej mówi się w gabinetach dietetycznych. W publikacji przedstawiono najważniejsze inforamcje na temat roli tzw. "metylacji" w kształtowaniu zdrowia. Zarysowano najczęstrze...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif