W tym dziale zamieszczamy recenzowane publikacje naukowe.




Publikacja przeglądowa

Znaczenie probiotyków w diecie człowieka

Znaczenie probiotyków w diecie człowieka

W obecnych czasach odżywianie to nie tylko zaspokojenie głodu ale także możliwość wpływania na stan zdrowia. Żywność o zaprogramowanych właściwościach prozdrowotnych, nazywana żywnością funkcjonalną, spożywana jest przez...


Publikacja przeglądowa

Żywieniowe i funkcjonalne właściwości błonnika pokarmowego

Żywieniowe i funkcjonalne właściwości błonnika pokarmowego

Codzienna dieta powinna dostarczać organizmowi odpowiednią ilość składników odżywczych. Obok tych składników ważną funkcję żywieniową spełnia błonnik pokarmowy, który jest nietrawiony i niewchłaniany z...


Publikacja przeglądowa

Enzymy w przemyśle spożywczym

Enzymy w przemyśle spożywczym

Intensywnie rozwijający się przemysł spożywczy poszukuje nowych technologii, które rozwiążą dotychczasowe problemy technologiczne - zmniejszą koszt produkcji, zwiększą produkcję przy jednoczesnej gwarancji wysokiej...


Publikacja przeglądowa

Owoce suszone – rynek, spożycie, charakterystyka produktów

Owoce suszone – rynek, spożycie, charakterystyka produktów

Owoce suszone stanowią produkt otrzymany ze świeżych owoców jednego gatunku, całych lub pokrojonych, obranych lub nieobranych ze skórki i wysuszonych w stopniu zapewniającym ich trwałość. Tak utrwalone owoce stanowią...


Publikacja przeglądowa

Grzyby dziko rosnące - wartość odżywcza i właściwości prozdrowotne

Grzyby dziko rosnące - wartość odżywcza i właściwości prozdrowotne

Grzyby dziko rosnące postrzegane są jako pozbawiony wartości odżywczej ale aromatyczny i smaczny składnik potraw. W ostatnich latach zwraca się coraz większą uwagę na właściwości owocników grzybów dziko...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif