W tym dziale zamieszczamy recenzowane publikacje naukowe.




Publikacja przeglądowa

Żywność ekologiczna - wymogi oraz znakowanie

Żywność ekologiczna - wymogi oraz znakowanie

Żywność ekologiczna cieszy się rosnącym zainteresowaniem wśród konsumentów, którzy coraz częściej zwracają uwagę na jakość produktów spożywczych. Stosunkowo wygórowana cena artykułów...


Publikacja przeglądowa

Dodatki smakowo - zapachowe stosowane w produkcji serów

Dodatki smakowo - zapachowe stosowane w produkcji serów

Smak i zapach, wygląd zewnętrzny, a także konsystencja produktów spożywczych należą do czynników mających bezpośredni wpływ na ich wybór przez konsumentów. Dotyczy to zwłaszcza produktów...


Publikacja przeglądowa

Olej kokosowy- właściwości i znaczenie w diecie człowieka

Olej kokosowy- właściwości i znaczenie w diecie człowieka

Olej kokosowy jest tłuszczem, który wśród konsumentów wzbudza wiele skrajnych emocji. Przez swoich zwolenników często określany jest mianem „najzdrowszego z tłuszczów”, z kolei jego...


Publikacja przeglądowa

Sposób żywienia dzieci w wieku przedszkolnym

Sposób żywienia dzieci w wieku przedszkolnym

Nawyki żywieniowe człowieka zaczynają kształtować się już w okresie wczesnego dzieciństwa. Odstępstwa od zaleceń racjonalnej diety, popełniane przez najmłodszych utrwalają się i negatywnie wpływają na późniejszy...


Publikacja przeglądowa

Nowotwór jelita grubego - dieoprofilaktyka

Nowotwór jelita grubego - dieoprofilaktyka

Najczęstszą przyczyną zgonów w Polsce jak i na całym świecie, tuż po chorobach układu krążenia, są choroby nowotworowe. Ze względu na ciągły wzrost zachorowań należy zwrócić szczególnie uwagę na...






DOŁĄCZ DO NAS


Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2019 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif