Łańcuch chłodniczy na przykładzie rozmrożonych lodów w supermarkecie Stokrotka
Lubelski supermarket Stokrotka świadomie sprzedaje rozmrożone lody, ryzykując zdrowiem klientów. Należy pamiętać, że konsekwencją przerwania łańcucha chłodniczego powinno być wycofanie z obrotu rozmrożonego...
Węglowodany nieprzyswajalne - Błonnik pokarmowy
W artykule krótko omówiono definicję pojęcia „włókno pokarmowe (błonnik pokarmowy)”, rolę włókna pokarmowego w żywieniu człowieka z podziałem na włókno nierozpuszczalne w wodzie i...
Buforu węglanowy (0,05 M) o zakresie pH 9,2-10,7 - Niezbędnik
W tej odsłonie niezbędnika prezentujemy metodykę przygotowania buforu węglanowego (0,05 M) w zakresie pH od 9,2 do 10,7.
Bufor weronalowy (0,05 M) o zakresie pH 6,8 - 9,2 - Niezbędnik
Tym razem opisujemy w niezbędniku przygotowanie buforu weronalowego o pH w zakresie od 6,8 do 9,2.
Firma Nestlé ogłasza nabór na 3-miesięczne praktyki studenckie w Warszawskiej siedzibie firmy. Zainteresowani udziałem w praktykach powinni wypełnić do 15 kwietnia 2012r formularz zgłoszeniowy dostępny pod...