W tym dziale zamieszczamy recenzowane publikacje naukowe.




Publikacja przeglądowa

Znaczenie probiotyków w diecie człowieka

Znaczenie probiotyków w diecie człowieka

W artykule przedstawiono definicje probiotyku jak i całego mikrobiomu zasiedlającego organizm człowieka. Opisano właściwości jakimi powinny charakteryzować się szczepy bakterii, aby mogły być w przyszłości stosowane w...


Publikacja przeglądowa

Niedobory witamin i składników mineralnych w ciąży

Niedobory witamin i składników mineralnych w ciąży

Kobieta w ciąży powinna szczególnie zadbać o zdrowie swoje i dziecka. Liczne zmiany w ciele kobiety, jak i rozwijający się płód sprawiają, że zapotrzebowanie na witaminy i składniki mineralne jest większe....


Publikacja przeglądowa

Diety eliminacyjne w terapii wybranych schorzeń

Diety eliminacyjne w terapii wybranych schorzeń

Nietolerancja pokarmowa jest terminem ogólnym, stosowanym dla określenia szeregu odtwarzalnych, niepożądanych reakcji na pokarm, w tym reakcji alergicznych. Leczenie tych dolegliwości polega na zastosowaniu diety...


Publikacja przeglądowa

Suplementy diety wspomagające postępowanie dietetyczne w kamicy moczowej

Suplementy diety wspomagające postępowanie dietetyczne w kamicy moczowej

Kamica nerkowa to poważna choroba, która dotyka coraz większą liczbę osób. Wzrost zachorowań na to schorzenie sprawia, iż zyskuje ona miano choroby cywilizacyjnej. Fitofarmaceutyki mogą być korzystne w terapii...


Publikacja przeglądowa

Kofeina – pomaga czy szkodzi?

Kofeina – pomaga czy szkodzi?

Kofeina należy do tych składników żywności po którą sięga większość populacji, zwłaszcza pod postacią kawy, herbaty czy napojów energetycznych. Substancja ta od lat budzi wiele kontrowersji i jest powodem...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif