Granaty - właściwości przeciwmiażdżycowe
Badanie opublikowane m.in. w czasopiśmie Atherosclerosis potwierdza, że ekstrakt z granatu może zapobiegać i / lub zmniejszać zmiany miażdżycowe naczyń krwionośnych, które jako czynnik ryzyka przyczyniają się do wysokiej...
Konferencji DietetykaForum 2014
Zapraszamy do udziału w Konferencji DietetykaForum 2014 która odbędzie się w Poznaniu 14.06.2014 (sobota). DietetykaForum jest adresowana do ludzi zajmujących się w praktyce dietetyką i żywieniem-lekarzy,...
Choroby cywilizacyjne nazywane obecnie także przewlekłymi chorobami niezakaźnymi, do których należą m.in. cukrzyca, otyłość, miażdżyca, nowotwory i alergie wywoływane są przez nieprawidłowy sposób odżywiania,...
Indeks glikemiczny jest wartością pomagającą odróżnić produkty spożywcze, z których węglowodany wchłaniają się szybko od tych, które uwalniaja je powowoli i dostarczają energii przez dłuższy czas....
Szansa na nowe kontakty w branży produktów ekologicznych na rynku europejskim!