Wywiady

Pasteryzacja to naturalna metoda przedłużania trwałości owoców i warzyw - dr Andrzej Janicki

Pasteryzacja to naturalna metoda przedłużania trwałości owoców i warzyw - dr Andrzej Janicki

Jednym z zadań dietetyka jest edukacja żywieniowa. Wiedza na temat właściwości produktów spożywczych u przeciętnego pacjenta gabinetu dietetycznego jest mała, co widać na przykadzie pasteryzacji jako metody utrwalania...


Wywiady

Nawet 60 proc. osób otyłych cierpi na depresję - prof. Magdalena Olszanecka-Glinianowicz

Nawet 60 proc. osób otyłych cierpi na depresję - prof. Magdalena Olszanecka-Glinianowicz

Brak regularnej aktywności fizycznej może prowadzić do zaburzeń nastroju. Z badań wynika, że nawet 60 proc. osób otyłych cierpi na depresję. Zdaniem ekspertów minimalna dawka ruchu to pół godziny każdego dnia...


Wywiady

Czas i praktyka, tego zwykle brakuje dietetykowi - Patrycja Kłósek

Czas i praktyka, tego zwykle brakuje dietetykowi - Patrycja Kłósek

O to jak nie zginąć w gąszczu informacji i utrzymać się w czołówce dietetycznego peletonu, pytamy Panią Patrycje Kłósek. Osobę, która łącząc naukę i praktykę pomaga stawać się lepszym dietetykiem.






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2019 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif