Pasteryzacja to naturalna metoda przedłużania trwałości owoców i warzyw - dr Andrzej Janicki
Jednym z zadań dietetyka jest edukacja żywieniowa. Wiedza na temat właściwości produktów spożywczych u przeciętnego pacjenta gabinetu dietetycznego jest mała, co widać na przykadzie pasteryzacji jako metody utrwalania...
Nawet 60 proc. osób otyłych cierpi na depresję - prof. Magdalena Olszanecka-Glinianowicz
Brak regularnej aktywności fizycznej może prowadzić do zaburzeń nastroju. Z badań wynika, że nawet 60 proc. osób otyłych cierpi na depresję. Zdaniem ekspertów minimalna dawka ruchu to pół godziny każdego dnia...
Czas i praktyka, tego zwykle brakuje dietetykowi - Patrycja Kłósek
O to jak nie zginąć w gąszczu informacji i utrzymać się w czołówce dietetycznego peletonu, pytamy Panią Patrycje Kłósek. Osobę, która łącząc naukę i praktykę pomaga stawać się lepszym dietetykiem.