W tym dziale zamieszczamy recenzowane publikacje naukowe.




Publikacja przeglądowa

Różeniec górski – zioło na miarę XXI wieku

Różeniec górski – zioło na miarę XXI wieku

Popularne jest stwierdzenie, że żyjemy w czasach wszechobecnego pędu, stresu i nadmiaru bodźców, co niesie za sobą negatywne konsekwencje zdrowotne odbijające się na samopoczuciu. Świat nauki pracuje nad kolejnymi metodami...


Publikacja przeglądowa

Niedoczynność tarczycy – etiologia i dieta

Niedoczynność tarczycy – etiologia i dieta

Tarczyca jest bardzo ważnym narządem wpływającym na odpowiednie funkcjonowanie wielu układów. Choroby tarczycy stały się istotnym problemem XXI wieku, a niedoczynność tarczycy zaliczana jest do jednych z najczęstszych...


Publikacja przeglądowa

Kawa - czy wiesz przed czym nas chroni?

Kawa - czy wiesz przed czym nas chroni?

Kawa to napój kontrowersyjny, który przez jednych jest postrzegany jako szkodliwa używka, a z drugiej strony coraz więcej badań wskazuje na jej dobroczynne właściwości. Czy prawda leży po środku, a może przechyla...


Publikacja przeglądowa

Przerost bakteryjny jelita cienkiego – charakterystyka schorzenia i postępowanie dietetyczne

Przerost bakteryjny jelita cienkiego – charakterystyka schorzenia i postępowanie dietetyczne

Przerost bakteryjny jelita cienkiego (SIBO - small intestinal bacterial overgrowth) to zespół klinicznych objawów żołądkowo-jelitowych, które spowodowane są obecnością nadmiernej liczby bakterii w jelicie...


Publikacja przeglądowa

Suplementacja kreatyną w sporcie

Suplementacja kreatyną w sporcie

Aktywność fizyczna jest jedną z kluczowych pozycji wśród zasad zdrowego trybu życia i zapobiegania chorobom, w związku z czym została umieszczona w podstawie Piramidy Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej. Właściwy...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2021 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif